Abdullah Avcı'dan istifa kararı: Beklentisiz hoşça kal deme vakti geldi

Trabzonspor

Trabzonspor’da teknik direktör Abdullah Avcı görevinden istifa etti. Avcı, istifasını sosyal medyadan duyurdu.

Olağanüstü kongreye gidilen Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı görevinden ayrılma kararı aldı.

Abdullah Avcı'nın, Ahmet Ağaoğlu'nun başkanlığı bırakmasının ardından kongrede seçilecek yeni yönetimin önünü açmak için bu yönde karar aldı.

Avcı, istifasını sosyal medyadan duyurdu:

"Bazen durmak gerekir. Derin bir nefes almak çok fazla düşünmemek ve olacaklara güvenmek gerekir. Çok sevdiğim Trabzonspor’a ve bu güzel şehrin güzel insanlarına hiçbir maddi talebim olmadan, koşulsuz, beklentisiz hoşçakal deme vakti geldi. Trabzonspor taraftarı coşkuludur. Beklentileri büyüktür. Hep kazanmak ister. Kaybetmeye tahammülü yoktur ve bütün bunlara hakkı vardır. Biz fırtınalı topraklara bilerek geldik. Onlara çok uzun süre özlemini çektikleri bir şampiyonluğu yaşattığımız için gururluyum" ifadelerini kullandı.

Camiaya teşekkür eden Avcı, "Taraftara, şehrin güzel insanlarına, görevlilere, oyuncularıma, yönetim kurulundaki tüm özverili insanlara sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Buraya gelmeme, burada kalmama, hayatımın en güzel anlarımı yaşamama vesile olan sayın Ertuğrul Doğan’a ise apayrı bir şükran borcum var. Onu unutmayacağım. Hiç kimse unutmasın" diye seslendi.

Avcı, mesajında "Şampiyon Trabzonspor, geriye değil hep ileri gitmeli. Bölünmemeli, birleşmeli. Kazandıklarını yitirmemeli ve çok güçlü bir yönetimle çok daha parlak günler görmeli. Trabzon’u ve Trabzonspor’u çok seviyorum. Hakkınızı helal edin” ifadeleriyle veda etti. 

 ABDULLAH AVCI DÖNEMİ

Trabzonspor'da 2.5 yıl süren Abdullah Avcı dönemi sona erdi. 2020-2021 sezonunun 9. haftasında bordo-mavili takımın başına geçen Teknik Direktör Avcı, geçtiğimiz sezon 38 yıl sonra Trabzonspor'u Süper Lig şampiyonluğuna taşımıştı. Abdullah Avcı, bunun yanı sıra 2 kez de TFF Süper Kupa zaferi yaşadı. Bordo-mavililerle toplamda 116 maça çıkan tecrübeli çalıştırıcı, 65 galibiyet, 29 beraberlik ve 22 mağlubiyet aldı.

Abdullah Avcı idaresindeki Trabzonspor, bu sezon ise beklentilerin oldukça uzağında kaldı.

Ligde 23 müsabakada 11 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 mağlubiyetle 38 puan toplayan Karadeniz ekibi, altıncı sırada yer alıyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne play-off turunda veda eden, UEFA Avrupa Ligi'nde ise gruplardan çıkamayan bordo-mavili takım, Konferans Ligi Son 16 Turu play-off maçlarında ise İsviçre temsilcisi Basel'e elenerek Avrupa defterini kapadı.

Trabzonspor, Süper Lig'de bu hafta sahasında Ümraniyespor'a 2-1 mağlup olmuş ve sahasındaki 36 maçlık yenilmezlik serisini yitirmişti.

Kaynak: Haber Global TV

Trabzonspor Abdullah Avcı Ahmet Ağaoğlu