3 hafta sahalardan uzak kalacak olan Jude Bellingham 1 milimetre ile felaketten kurtulmuş...

Real Madrid İspanya La Liga Jude Bellingham
3 hafta sahalardan uzak kalacak olan Jude Bellingham 1 milimetre ile felaketten kurtulmuş...
FOTOĞRAF: Reuters

Real Madrid'in La Liga'da Girona'yı 4-0 yendiği maçta sakatlık geçiren ve oyuna devam edemeyen Jude Bellingham'ın durumu belli oldu. Yapılan kontrollerin ardından İngiliz yıldızın büyük bir felaketin eşiğinden döndüğü öğrenildi.

Sol ayak bileğinde burkulma olan ve Leipzig maçının kadrosuna alınmayan Jude Bellingham'ın 3 hafta sahalardan uzak kalacağı öğrenildi.

Real Madrid'e geldiği ilk sezonda yaptığı gol ve asist katkısıyla Zidane'ı hatırlatan Jude Bellingham harika oynadığı ve takımının 4-0 kazandığı Girona maçında sakatlanmıştı.

Maçta sol ayak bileğinde burkulma yaşayan futbolcu antrenmana bileği şişmiş halde geldi. Gece boyunca uyuyamayan ve acı içinde olan İngiliz futbolcu, yapılan testlerin ardından Şampiyonlar Ligi'ndeki Leipzig maçının kadrosuna alınmadı.

Bellingham'ın 3 hafta sahalardan uzak kalacağı ve toplam 4 maçı kaçıracağı öğrenildi. Buna göre Jude, Leipzig, Rayo, Sevilla ve Valencia maçlarında forma giyemeyecek.

İngiliz futbolcunun Leipzig'le Bernabeu'da yapılacak rövanş maçına yetişmesi bekleniyor.

Öte yandan kulüp kaynaklarından öğrenilen bilgiye göre Bellingham sadece 1 milimetre ile çok daha ciddi bir sakatlıktan kurtuldu. Eğer ayak bileğini 1 mm daha burkmuş olsaydı tibiofibular eklemdeki bağlar etkilenecekti. Bu da en az 7 hafta sahalardan uzak kalmak anlamına geliyor.

Bu sıkıntıyı 2019 yılında Ajax'a karşı oynarken Vinicius Jr. yaşamıştı. O günleri "Cehennemde gibiydim" diye anlatan Vinicius, "Soğuk bile canımı acıtıyordu" demişti.

BELLINGHAM NASIL SAKATLANDI?

Girona maçının 50. dakikasında topu almak isteyen Bellingham topu kenar çizgisine doğru çekerken rakip futbolcu Pablo Torre geç kalan bir hamle yaptı ve istemsizce Bellingham'ın bileğine bastı. Bu da burkulmaya neden oldu. Bellingham önce durumun tam farkına varmadı ve oyuna devam etti topallamasına rağmen bir de gol attı. Ancak daha fazla devam edemedi ve yerine Brahim Diaz oyuna dahil oldu.

Şubat ayını kapatan Bellingham, mart ayına kadar forma giyemeyecek.