2024 yılı Akdeniz Spor Başkenti olarak Alanya seçildi

Alanya Spor haberleri
2024 yılı Akdeniz Spor Başkenti olarak Alanya seçildi
FOTOĞRAF: AA

Alanya Belediye Başkanı Murat Yücel, Alanya'nın 2024 yılı Akdeniz Spor Başkenti seçildiğini açıkladı.

Alanya Belediye Başkanı Murat Yücel, Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu (ACES Europe) tarafından Alanya'nın "2024 yılı Akdeniz Spor Başkenti" seçildiğini bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ACES Başkanı Gian Francesco Lupattelli, Yücel'i ziyaret etti.

Ziyarette Lupattelli, Yücel'e Alanya Akdeniz Spor Başkenti plaketi verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yücel, yıl içinde ulusal ve uluslararası ölçekte 100'ün üzerinde spor organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirtti.

"BU GURUR TÜM ALANYALILAR'IN"

Yaklaşık bir yıllık çalışma neticesinde Alanya'nın dünya çapında çok kıymetli bir başarıya imza attığını aktaran Yücel, "Yıllarca hep Alanya’nın sporun ve sporcunun başkenti olduğunu söylüyorduk. Bugün de bu başarılarımızı taçlandırdık. 365 gün boyunca 100'ün üzerinde spor organizasyonuna ev sahipliği yaptığımız Alanya'mız, 1 yıldır ciddi girişimlerimiz sonucu 2024 yılı Akdeniz Spor Başkenti seçildi.

Tesislerimizi görmek ve unvanımızı takdim etmek üzere ziyaretimize gelen ACES Başkanı Sayın Gian Francesco Lupattelli, ACES Heyet Üyesi Sayın Fabrizio Santangelo, ACES Türkiye Delegesi Sayın Doç. Dr. Veli Ozan Çakır ve beraberindeki heyeti ağırladık. Bu gurur Alanya'mızın, bu gurur kentimizdeki spor faaliyetlerine ilgi gösteren bütün vatandaşlarımızın" ifadelerini kullandı.

Spor haberleri

Kaynak: AA