18 yaşındaki Kenan Yıldız 10 numara oluyor

Kenan Yıldız Juventus İtalya Serie A
18 yaşındaki Kenan Yıldız 10 numara oluyor
Fotoğraf: DepoPhotos

Almanya'da doğan 18 yaşındaki bir Türk futbolcunun, Serie A'nın en kritik maçında Inter'e karşı ilk 11'de sahaya çıkacağını sezon başında söyleseydik kimse inanmazdı. Kenan Yıldız'ın kat ettiği mesafe ona 10 numaralı formanın da yolunu açtı.

Artık saçları uzun değil... Kenan Yıldız, Juventus formasıyla ilk maçına Udinese karşısında çıkmış, maç sonrası Allegri'nin isteği üzerine saçlarını kesmişti.

Allegri basın toplantısında Kenan sorusuna "Yarın saçını kesecek çünkü saçına yüzlerce kez dokunmuştur" yanıtını vermişti.

O günden sonra kısa saçlı Kenan Yıldız olarak gittikçe artan performansıyla takımın bir parçası olma yolunda önemli adımlar attı.

18 yaşındaki bir çocuğun yükselişini hep birlikte izledik. 12 Ekim'de Montella tarafından milli takımla ilk maçına çıkarıldı. Doğup büyüdüğü Almanya'ya gol attı. Dikkatleri üzerine çekince Juventus onu tamamen ilk takıma dahil etti. Peş peşe 5 maçta ilk 11 oynadı. Goller attı, attırdı.

18 yaşında San Siro'da Juventus'un ilk 11'inde Inter'e karşı sahaya çıkmak zaten sıra dışı bir durum.

O Udinese maçı her şeyin başlangıcıydı, şimdi yeni bir Udinese maçı var.

Halen Chiesa'nın ilk alternatifi olarak görülse de gelecek sezonun Juve'sini inşa eden oyunculardan biri olacağı muhakkak. Ne Allegri ne de Juventus taraftarı onu görmezden gelemeyeceklerini anladı.

Juventus, 30 Ağustos'ta onunla yeni bir sözleşme imzalayarak sözleşmesini 2027'ye kadar uzatmıştı. İtalyan basını sözleşmenin bir kez daha yineleneceğini ve Kenan'ın 2029'a kadar kendisini Juventus'a bağlayan kontrata imza atacağını yazıyor.

Daha da ötesi Kenan Yıldız'ın 15 numaralı formadan 10 numaralı formaya geçiş yapacağı da söyleniyor.