17 yaşındaki Lamine Yamal 120 milyon euro piyasa değerine ulaştı! Arda Güler, Ferdi Kadıoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Mert Müldür'ün değerleri de değişti

Haber Merkezi
Barış Alper Yılmaz EURO 2024 Arda Güler Lamine Yamal Ferdi Kadıoğlu
17 yaşındaki Lamine Yamal 120 milyon euro piyasa değerine ulaştı! Arda Güler, Ferdi Kadıoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Mert Müldür'ün değerleri de değişti
Reuters

Transfermarkt, 2024 Avrupa Şampiyonası’nda performanslarıyla turnuvaya damga vuran 35 futbolcunun piyasa değerlerini güncelledi. Lamine Yamal'ın değerindeki artış dikkat çekerken Arda Güler de en çok yükseliş gösteren isimler arasında yer alıd.

 Bu isimler arasında Türkiye’den Arda Güler, Ferdi Kadıoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Mert Müldür yer aldı. Yapılan bu yeni piyasa değerleri sonrası en çok değer kazanan futbolcu ise Lamine Yamal oldu.

17 yaşındaki genç yetenek, Transfermarkt tarihinde 100 milyon euro piyasa değerini aşan ilk genç futbolcu olmayı başardı. Şampiyon İspanya kadrosunda Yamal ile birlikte birçok isim değer kazanırken, takımın kadro değeri ise 70 milyon euro yukarı çıktı.

Şampiyonaya damgasını vuran futbolculardan biri, 17 yaşındaki Lamine Yamal oldu. Genç yetenek, 17 yaş ile Transfermarkt tarihinde 100 milyon euro piyasa değerini aşan ilk isim olmayı başardı.

İspanya'nın şampiyon kadrosunda yer alan Yamal, Avrupa Şampiyonası'ndaki üstün performansıyla değerini 30 milyon euro artırarak 120 milyon euro seviyesine yükseltti.

İSPANYOL FUTBOLCULAR TAVAN YAPTI

İspanya’nın şampiyon kadrosunda yer alan diğer futbolcular piyasa değerlerini artırdı. Euro 2024'ün oyuncusu seçilen Rodri, değerini 10 milyon euro artırarak 130 milyon euro'ya yükseltti ve dünyanın en değerli defansif orta saha oyuncusu oldu. Athletic Bilbao’dan Nico Williams, RB Leipzig’den Dani Olmo ve diğer İspanyol futbolcular da piyasa değerlerini önemli ölçüde artırdılar. 

Gürcistan’ın başarılı kalecisi Giorgi Mamardashvili ise piyasa değerini 35 milyon euro seviyesine çıkararak Diogo Costa ile birlikte dünyanın en değerli kalecilerinden biri oldu. Costa’nın piyasa değerine ise 5 milyon euro ekleme yapıldı. Her iki kaleci de başarılı kurtarışlarıyla turnuvaya damga vurmayı başardılar.

FERDİ KADIOĞLU 30 MİLYON EURO OLDU!

2024 Avrupa Şampiyonası’nda performansıyla damga vuran Ferdi Kadıoğlu’nun piyasa değerinde büyük bir artış yaşandı. Genç oyuncu, en son 21 milyon euro olan değerini 30 milyon euro seviyesine çıkarmayı başardı. Savunma oyuncusu, yeni piyasa değeri ile açık ara Süper Lig’in en değerli futbolcusu oldu. Kadıoğlu, ayrıca yeni bir rekor değere de sahip oldu. 

ARDA GÜLER'İN PİYASA DEĞERİ 15 MİLYON EURO ARTTI

Real Madrid’in genç yeteneği Arda Güler ise piyasa değerini 30 milyon euro’dan 45 milyon euro seviyesine çıkarmayı başardı. Güler, böylece Hakan Çalhanoğlu ile birlikte en yüksek piyasa değerine ulaşan Türk futbolcu oldu. Daha önceki yıllarda ise Çağlar Söyüncü bu değere ulaşan ilk Türk futbolcu olmuştu.

17 yaşındaki Lamine Yamal 120 milyon euro piyasa değerine ulaştı! Arda Güler, Ferdi Kadıoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Mert Müldür'ün değerleri de değişti - Resim : 1

17 yaşındaki Lamine Yamal 120 milyon euro piyasa değerine ulaştı! Arda Güler, Ferdi Kadıoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Mert Müldür'ün değerleri de değişti - Resim : 2

17 yaşındaki Lamine Yamal 120 milyon euro piyasa değerine ulaştı! Arda Güler, Ferdi Kadıoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Mert Müldür'ün değerleri de değişti - Resim : 3

17 yaşındaki Lamine Yamal 120 milyon euro piyasa değerine ulaştı! Arda Güler, Ferdi Kadıoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Mert Müldür'ün değerleri de değişti - Resim : 4