150 milyon euro'ya satmamıştı, şimdi gözden düştü kiralanıyor

FC Barcelona transfer haberleri
150 milyon euro'ya satmamıştı, şimdi gözden düştü kiralanıyor

Barcelona'nın Messi'den sonraki efsanesi olması beklenen ancak geçirdiği sakatlığın ardından bir daha toparlanamayan Ansu Fati, Premier Lig ekiplerinden Brighton'a kiralanıyor.

İspanyol basınında yer alan haberlere göre 16 yaşındaki Lamine Yamal'ın gölgesinde kalan Ansu Fati, Barcelona tarafından Haziran 2024'e kadar Premier Lig ekibi Brighton'a kiralanıyor.

20 yaşındaki oyuncu başta gitmeye sıcak bakmasa da yeterince dakika alamayacağına kanaat getirince Brighton'a gitmeyi kabul etti. Tottenham'ın da halen devrede olduğu biliniyor.

Kısa süre içinde duyurulması beklenen transfer öncesi Fati, La Liga'da bu sezon şu ana kadar sadece 47 dakika görev alabildi. Raphinha'nın cezasına rağmen Fati değil Lamine Yamal tercih edildi.

Bu durumdan rahatsız olan Fati, Brighton'ın teklifini kabul etti. Roberto de Zerbi yönetimindeki İngiliz ekibinde yeniden kendi bulmayı uman Fati, kiralık sözleşmesi sona erince takıma geri dönecek.

Xavi, Ansu Fati'nin bir Barcelona mirası olduğunu söylemişti.

2020 yılında gelen 150 milyon euro'luk teklif Barça tarafından reddedilmişti.

Barcelona geçen yıl Ansu Fati'nin sözleşmesini Haziran 2027'ye kadar uzatmış ve 1 milyar euro serbest kalma bedeli belirlemişti.

Ansu Fati, Barcelona formasını ilk kez 2019-2020 sezonunda giymişti. Şu ana kadar Katalan ekibinde 112 maçta 29 gol atıp 10 asist yaptı.

Kaynak: Haber Global TV

Barcelona Ansu Fati Brighton Tottenham transfer haberleri