DGS ek tercih var mı 2024? Dikey Geçiş Sınavı için ek tercihler ne zaman başlayacak?

ÖSYM
DGS ek tercih var mı 2024? Dikey Geçiş Sınavı için ek tercihler ne zaman başlayacak?

Dikey Geçiş Sınavı 2024 sonuçları açıklandı. DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından birçok kişi tercihlerin ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Peki, DGS ek tercih var mı 2024? Dikey Geçiş Sınavı için ek tercihler ne zaman başlayacak?

DGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte sınava girip yeterli puanı alan binlerce öğrenci DGS için tercih takviminin duyurulmasını bekliyor. Üniversitelerde tercih döneminin bitmesiyle beraber boş kalan kontenjanlar için ek tercih dönemi yapılacak. Peki, Dikey Geçiş Sınavı için ek tercihler ne zaman başlayacak? 

Dikey Geçiş Sınavı tercihlerinin başlayağı tarihler henüz ÖSYM tarafından açıklanmadı. Üniversitelerde kayıt işlemlerinin 2-9 Ekim 2024 tarihleri arasında tamamlanmasıyla beraber ek tercih süreci için tarihlerin belli olması bekleniyor. 

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) İÇİN EK TERCİHLER NE ZAMAN?

Dikey Geçiş Sınavı için ek tercih tarihinin ÖSYM tarafından ekim aynın ortasına kadar açıklanması bekleniyor. Geçen sene gerçekleşen DGS sınavının sonuçları 11 Eylül tarihinde açıklanmış, 29 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında ek yerleştirme süreci başlamıştı.

Tercih yapacak olan adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle elektronik ortamda gerçekleştirebilecek.