Ağızda dağılıyor, lezzetine doyum olmuyor! Puf puf kabaran dereotlu poğaça nasıl yapılır?
Lezzeti her zaman bir tartışma konusu olan dereotlu poğaçayı eğer seviyorsanız o halde bu tarif tam size göre demektir. Ustalarından alınan özel tarifi ile işte ağızda dağılan ve puf puf kabaran dereotlu poğaça hazırlamanın püf noktaları...
Dereotlu poğaçanın en önemli özelliği dışının çıtır kalması ve içinin yumuşacık olmasıdır. Bu şekilde leziz bir dereotlu poğaça hazırlamak için ilk olarak bilinmesi gereken tarife ekleyeceğiniz sirkenin hamura bu yapıyı vereceğidir. Sirke sayesinde hamurunuzun dış kısmı kıyır kıyır ayrılırken iç kısmı adeta sünger gibi kalacak. İşte lezz dereotlu poğaça tarifi:
Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı sirke
4 dal dereotu
1 küçük kase peynir
3 yemek kaşığı susam ya da çörek otu (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
İlk olarak bir kap içerisine yağ, yumurta, sirke ve yoğurdu dökerek iyice karıştırın. Ardından karışımın üzerine tuz, kabartma tozu, un ve dereotunu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurunuz kulak memesi kıvamına geldiğinde küçük bezeler alarak içlerine peynir koyun ve dilediğiniz şekli vererek kapatın. Şekil verdiğiniz poğaçaları pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin içine yerleştirin. Hazırladığınız poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve üzerlerine susam ya da çörek otu serpin. Son olarak önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında altlı üstlü olacak şekilde 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
SIRADAKİ GALERİ
Kaynak: Haber Global TV