'Yeter artık' deyip kovid tedbirlerini kaldıran 5 ülke

koronavirüs
'Yeter artık' deyip kovid tedbirlerini kaldıran 5 ülke

Dünyanın kovid-19'la sınavı sürerken bazı ülkeler ise ya salgını kontrol altına aldığı için ya da artık bıktığı için tedbirleri kaldırdı.

İşte kovid-19 tedbirlerini kaldıran 5 ülke:

Danimarka:

Danimarka Hükümeti 10 Eylül itibariyle ülke içinde kovid-19 nedeniyle alınan tüm tedbirleri kaldırdı. Gerekçe olarak ise hastalığın artık kritik bir tehdit olmamasını gösterdi. Danimarkalılar kovid pasaportunu göstererek ülkedeki her yere girip çıkabiliyor. Ulaşımda maske zorunluluğu yok. Toplu buluşmalara sınır konulmuyor. Danimarka'da haykın yüzde 74'ü ieki doz aşısını olmuş durumda. Salgının R değeri 0.7. R değeri 1.0'a ulaşmadığı sürece Danimarka normal hayatına devam edecek. 

'Yeter artık' deyip kovid tedbirlerini kaldıran 5 ülke - Resim : 1

Singapur:

Singapur hükümeti Haziran ayında kovid-19'la birlikte yaşama stratejisini açıklamıştı. O günden beri ülkede yasakların yerini sağlık durumlarının sıkı kontrolü ve aşılama almıştı. Kararın gerekçesi olarak ise covid-19'un asla gitmeyebileceği ihtimali gösterilmişti. Ağustos ayı itibariyle de yavaş yavaş sınırlamalar kaldırılmaya başladı. Danimarka kadar olmasa da birçok şey Singapur'da serbest. Ancak son günlerde Delta varyantı nedeniyle sıkıntılar yaşanıyor. Kısıtlamaların yeniden gelebileceği konuşuluyor. 

'Yeter artık' deyip kovid tedbirlerini kaldıran 5 ülke - Resim : 2

Tayland: 

Tayland önümüzdeki aydan itibaren Bangkon ve birçok popüler destinasyonu yabancı ziyaretçilere açmayı planlıyor. Turizm endüstrisine sıkı sıkıya bağlı olan ülke bu endüstriyi yeniden canlandırmak için kovid'le mücadeleyi biraz gözardı etmeye karar verdi. Aşılamanın son derece yavaş ilerlediği ülkede turistler tam aşılıysa ülkeye girebilecek. Tayland'ın bölgesel olarak kovid 19 tedbirlerini terk etmeye başladığını görsek de bu tüm ülke için geçerli değil. Ülkede tam aşılanma oranı yüzde 18'in bile altında.

'Yeter artık' deyip kovid tedbirlerini kaldıran 5 ülke - Resim : 3

Güney Afrika:

Kendi adıyla varyantı bile olan Güney Afrika, son günlerdeki düşüşün ardından kovid 10 kısıtlamalarının büyük bölümünü kaldırdı ya da kısıtlama limitlerini yükseltti. Öyle ki cenazeler hariç hemen hemen bütün etkinlikler yasaklanmıştı. Delta'nın varlığı nedeniyle  sıkıntılar sürüyor. Ülke 3. dalgayı bekliyor ancak yine de kısıtlamaların büyük bölümü kaldırıldı. 

'Yeter artık' deyip kovid tedbirlerini kaldıran 5 ülke - Resim : 4

Şili:

Başarılı bir aşılama kampanyası yürüten Şili'de vatandaşların yüzde 87'si çift doz aşılandı. Hatta 6 yaş ve üzeri çocukların aşılanmasına başlanıyor. 1 Ekim itibariyle ülke tamamen turizme açılacak. 

'Yeter artık' deyip kovid tedbirlerini kaldıran 5 ülke - Resim : 5

Danimarka Güney Afrika Şili Singapur Tayland