Tırnakta renk değişimine dikkat! Kanser habercisi olabilir

Sağlık

Tırnakta meydana gelen değişimler hastalık habercisi olabiliyor. Basit gibi görünen tırnak problemleri, bazen kanser gibi ciddi hastalıkları bile haber verebiliyor.

Özellikle kadınlar düzgün ve bakımlı tırnaklara sahip olmak için çaba harcıyor ama bu yapılırken hemen hemen hiç kimse tırnakta oluşan renk ve şekil değişimlerine dikkat etmiyor.

Haber Global muhabiri Aşkın Şeker'in haberine göre, basit gibi görünen tırnaktaki renk ve şekiller bize sağlığımızla alakalı bilgiler veriyor.

Dermatoloji Uzmanı Özlem Aptı Sengkıoun, "Uçlarda görülen soyulmalar kırılmalar mantar hastalığı sedef hastalığı gibi bulguların belirtisi olabiliyor.  Dikey çizgilenmeler yaşla birlikte olabileceği gibi bu çizgilerin derinliğinin artması yine liken dediğimiz hastalığın belirtisi olabiliyor. Tırnaktaki renk değişiklikleri oldukça önemli. Yeşil görünüm enfeksiyon habercisi olabiliyor." ifadelerini kullandı.

Tırnakta görülen en tehlikeli durumsa geçmeyen renk değişimleri.

Tırnakların iyi görünmesi bakım ve sağlıklı beslenemeden geçiyor. Ancak bazı durumlarda uzmana başvurmak gerekiyor.

Sengkıoun, "Tırnakta siyah lekeler varsa geçmeyen tabiki iyileşmeyen lekeler mavi değişiklik varsa ya da kırmızı noktalanma ya da tırnak altında kırmızı görüntü veren kabarıklıklar varsa bunlar tırnak altı kanserinin habercisi olabilir. Bunların geçmediği durumda bir muayene şart." diye konuştu.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

renk değişim kanser