Tatil dönüşü 7 adımda cildi tazeleme önerileri

Sağlık Yaşam Haberleri
Tatil dönüşü 7 adımda cildi tazeleme önerileri

Eylül ayına günler kala şehre ve yoğun iş temposuna dönüş başladıysa vakit, yaz ve tatil dönemi boyunca yorulan cildi yeni mevsime ve yeni tempoya hazırlama vaktidir! “Yaz tatilimi artık tamamladım. Sonbahara hazırım!” diyenler için Dr. Hasan Şahin tatil dönüşü cilt bakım sırlarını anlattı.

Tatil dönüşü cilt bakımı, cildinizin yazın maruz kaldığı güneş, deniz ve klor gibi etkenlerden sonra taze ve sağlıklı kalmasına yardımcı olmak için önemlidir. Medikal estetik doktoru Dr. Hasan Şahin ihtiyaç duyduğunuz tatil dönüşü cilt bakımı hakkında tüyolar verdi.

Tatil dönüşü 7 adımda cildi tazeleme önerileri - Resim : 1
Dr. Hasan Şahin

İşte bazı adımlar:

1. Temizlik: Cildinizi günün sonunda iyi bir temizleyici ile iyice temizleyin. Güneş kremi, ter ve kirleri temizlemek önemlidir.

2. Peeling: Haftada 1-2 kez hafif bir eksfoliyatör kullanarak ölü hücrelerden arının. Bu, cildin daha parlak görünmesini sağlar.

3. Nemlendirme: Yazın cilt kuruyabilir. Yoğun nemlendiriciler ve nem artırıcı serumlar kullanarak cildinizi yeterince nemlendirin.

4. Cilt Onarıcı Ürünler: Ciltte güneş hasarını onarmak için C vitamini serumu gibi antioksidanlar ve hyalüronik asit içeren ürünler kullanabilirsiniz.

5. Güneş Koruması: Cildinizi güneş ışınlarından korumak için geniş spektrumlu bir güneş kremi kullanmaya devam edin.

6. Bol Su İçme: Yeterli su içmek cildinizin nem dengesini korumasına yardımcı olur.

7. Mezoterapi: Cildinize uygulanacak gençlik aşısı adı verdiğimiz Mezoterapi enjeksiyonları ile yazın güneşin verdiği hasarı olabildiğince geri döndürmek ve tedavi etmek uygun adımlardan biri olacaktır.

Tatil dönüşü 7 adımda cildi tazeleme önerileri - Resim : 2

Bu adımlar, cildinizin yazdan sonra daha sağlıklı ve dengeli görünmesine yardımcı olacaktır.