Sıklıkla tüketilen işlenmiş gıdalardaki kanser tehlikesi, bir kez daha kanıtlandı: Üst solunum yolu ve sindirim sistemini tehdit ediyor
İngiltere’deki Bristol Üniversitesi ve Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC) tarafından yapılan yeni bir araştırma, çarpıcı gerçekleri bir kez daha gözleri önüne serdi. Buna göre işlenmiş gıdalar, üst solunum yolu ve sindirim sistemi kanseri riskini artırıyor.
Kaynak: İHA
Yayınlanma:
Son Güncelleme
İngiltere’nin köklü üniversitelerinden Bristol Üniversitesi, ultra işlenmiş gıdalara (UPF) yönelik yeni bir araştırmayı gözler önüne serdi. Bristol Üniversitesi ve Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC) tarafından paylaşılan verilere göre, milyonlarca insanın severek tükettiği UPF’ler üst solunum yolu ve sindirim sistemi kanseri riskini artırıyor.
UPF’ler ile belirli kanser türleri arasındaki ilişkileri inceleyen araştırmada, baş boyun ve yemek borusu kanseri arasındaki ilişkinin UPF’ler ile vücuttaki yağ oranına bağlanıp bağlanamayacağına odaklandı.