Omicron belirtileri nelerdir? Omicron kaç günde geçer?

koronavirüs Omicron
Omicron belirtileri nelerdir? Omicron kaç günde geçer?

Kovid-19'a ve Delta varyantına neden olan orijinal virüsten daha kolay yayıldığı biliniyor. Peki, omicron belirtileri nelerdir, kaç günde geçer? İşte omicron varyantı belirtileri ve tedavisi hakkında genel bilgiler...

Omicron varyantı ile enfekte olan kişiler, önceki varyantlara benzer semptomlarda bulunabilir. Semptomların varlığı ve şiddeti, Kovid-19 aşılama durumundan, diğer sağlık koşullarının varlığından, yaştan ve önceki enfeksiyon öyküsünden tesiri altına alabilir. İşte, omicron belirtileri, tedavisi ve merak edilenler...

OMİCRON BELİRTİLERİ NELERDİR?

Yeni varyantla alakalı en son olarak İngiltere'de yapılan araştırma ile Omicron tespit edilen hastaların yüzde 20'sinde deri semptomlarının ortaya çıkmış olduğu ifade edildi. Omicron'un deri yüzeyindeki etkileri ise en çok çocuklar ve gençlerde kendisini belirtiyor.

Omicron, 32 tanesi spike (diken) bölgesinde olmakla birlikte 50’den fazla mutasyon taşımakta. Bu durumsa yeni semptomların oluşmasında büyük bir rol oynamakta. İngiltere'de Ulusal Sağlık Hizmetleri; sürekli öksürük, yüksek ateş, koku ve tat kaybı, boğaz ağrısı, ishal ve ses kısıklığını Omicron'un belirtileri arasında alırken, her geçen gün yeni semptomlar da listeye dâhil olmaya devam ediyor.

omicron varyantı

Kuzey Carolina'daki Atrium Health Wake Forest Baptist'te bulaşıcı hastalık uzmanı ve aşı uzmanı olan Dr. Katherine Poehling, bunların Omicron'un öne çıkan semptomları gibi ele alınabileceğini ifade etti:

- Öksürük

- Yorgunluk veya yorgunluk

- Tıkanıklık ve burun akıntısı

- Boğaz ağrısı

- Baş ağrısı

- İshal

- Ateş

- Doktorlar, önceki varyantlardan farklı olarak, tat ve koku kaybının nadir görüldüğünü söylüyor.

OMİCRON BELİRTİLERİ KAÇ GÜNDE GEÇER?

Uzman isimler, semptomların çoğu hasta için üç ila beş gün sürmekte olduğunu belirtiyor. Genel olarak, semptomların aşılılarda aşısızlara kıyasla daha kısa ve daha hafif göründüğü ifade ediyor.

koronavirüs Kovid Delta