Bu bitki çayları hem vücudu yeniliyor hem kilo verdiriyor! 1 bardak içince yenilenmiş hissedeceksiniz

Sağlık
Bu bitki çayları hem vücudu yeniliyor hem kilo verdiriyor! 1 bardak içince yenilenmiş hissedeceksiniz

Doğal ürünler olan bitki çaylarının kaynatılması ve tüketilmesi vücudun ödemden arındırılmasını sağlarken bir yandan yenilenmenize yardımcı oluyor. Kendinizi daha dinç ve daha sağlıklı hissetmek için evlerinizde kolaylıkla kaynatabileceğiniz ve keyifle tüketeceğiniz bitki çayları ve tarifleri...

Sağlıklı yaşam alışkanlıklarının yaygınlaştığı son yıllarda özellikle favori haline gelen yeşil çay ve diğer bitki çaylarının daha sık tüketilmesi ile insanlar daha sağlıklı bir yaşamın kapısını aralamaya başladılar. Bitki çayları düzenli olarak tüketildikleri zaman vücudun yenilenmesine ve metabolizmanın düzenlenmesine katkı sağlıyor. İşte hem damak zevkinize uygun hem de sağlık deposu bitki çayları.

1 BARDAK DOLUSU SAĞLIK

Sağlıklı yaşam alışkanlıklarının haytalarımızda daha yaygın bir şekilde yer edinmesi ile birlikte bitki çaylarının tüketimi artmaya başladı. Daha fazla bitki çayı tüketen insanlar kahve ve benzeri sıcak içecekleri terk edip bitki çaylarına yöneldikleri zaman daha sağlıklı yaşama adım atıyorlar. Bitki çayları vücudun toksinlerden arındırılmasına yardımcı oluyor. 

Bu bitki çayları hem vücudu yeniliyor hem kilo verdiriyor! 1 bardak içince yenilenmiş hissedeceksiniz - Resim : 1

Ödem atmayı sağlayan bitki çayları genel olarak antioksidan özellik barındırmaları sayesinde vücudu temizlemeye yardımcı oluyor ve özellikle kış aylarında dönemsel hastalıklara yakalanma riskini düşürüyor. Bitki çayları düzenli tüketildikleri zaman kilo vermenize ve vücudunuzun gençleşmesine de katkı sağlıyor. Sağlığınızı korumak için tercih edebileceğiniz bazı bitki çayları ve tarifleri ise şu şekilde karşımıza çıkıyor:,

YEŞİL ÇAY

Doğal bir antioksidan deposu olan yeşil çay vücudu temizlemeye ve ödem atmaya yardımcı olurken aynı anda hücre yenilenmesine de katkıda bulunuyor. Bu sayede vücudunuzun hem iç kısmında hem de cildinizde bulunan toksinlerden kurtulmak mümkün hale geliyor. Güçlü bir doğal antibiyotik sayılan yeşil çay kış aylarında hastalıklara karşı vücut direncinizi güçlendirmeye de yardım ediyor. Yeşil çay içmek isteyenler için işte yeşil çay tarifi oldukça basit.

1 tutam yeşil çay yaprağını kaynar su içerisine bırakın ve 5 dakika kadar demlenmesi için ağzını kapatın. 5 dakika sonunda yapraklar suya tamamen nüfuz etmiş olacaktır. Dilerseniz yeşil çayınızı taze limon suyu ve doğal bal ile hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.

YASEMİN ÇAYI

Daha çok melisa çayı ile birlikte sinirleri yatıştırmak için kullanılan yasemin çayının tek faydası gerginliği almak da değil. Yasemin çayı düzenli tüketildiği zaman insan vücudunu tamamen yenileyen ve kilo vermenize yardımcı olan bir çay. Aynı zamanda baş ağrısına iyi gelen yasemin çayı doğal sağlıklı yapısı sayesinde hazımsızlık sorununu da tamamen ortadan kaldırıyor. Yasemin çayı demlemek isteyenler çaylarını tıpkı yeşil çay gibi bir demlik içerisinde 5 dakika bekleterek demleyebilirler. Yasemin çayına ise limon sıkmak pek tercih edilen bir yöntem değil. 

Bu bitki çayları hem vücudu yeniliyor hem kilo verdiriyor! 1 bardak içince yenilenmiş hissedeceksiniz - Resim : 2

REZENE

Faydaları saymakla bitmeyen rezene çayını bir kez denedikten sonra ya size hiç uymayacak, ya da onsuz yapamayacaksınız. Tadı tartışmalara açık olsa da rezene çayının faydaları kesinlikle ortak bir payda. Günde 1 bardak rezene çayı içmek vücutta hormon düzenleyici olarak görev alıyor. Bunun yanı sıra rezene çayı da tıpkı diğer bitki çayları gibi antioksidan özellikler barındırıyor ve rezene çayı iltihaplanmaya karşı da güçlü bir yardımcı olarak karşımıza çıkıyor. Rezene çayı yapma için rezene yaprak ya da tohumlarını bir miktar ezmeniz gerekiyor. Ezdiğiniz rezene tohumlarını bir bardak su ile birlikte kaynatın. 5 dakika kadar kaynadıktan sonra tohumları süzebilir ve dilerseniz limon ekleyerek içebilirsiniz. Ancak unutmadan belirtmek gerekir ki hamile bireylerde bebeğin sağlığına zarar verebileceğinden dolayı rezene çayı tüketmemek daha sağlıklı olacaktır.

Kaynak: Diğer

çay bitki çayı detoks ödem gençleşme sağlık sağlıklı yaşam yeşil çay Yasemin rezene