Kurban eti nasıl saklanır? Bayramda kesilen kurban eti kaç saat sonra dolaba konur?

Kurban bayramı haberler
Kurban eti nasıl saklanır? Bayramda kesilen kurban eti kaç saat sonra dolaba konur?

Kurban eti nasıl saklanır? Vatandaşlar Kurban Bayramı'na 2 gün kala dana, koç, koyun ve keçi gibi kurbanlıklar için internette yaptıkları araştırmalara hız verdi. Peki bayramda kurban eti dışarıda kaç saatte bozulur, et kesildikten kaç saat sonra dolaba konur?

Kurban eti nasıl saklanır? Kurban bayramında kurbanlık kesimi kadar, etlerin saklanması ve tüketimi de oldukça önemlidir. Vatandaşlar şimdiden konuya ilişkin araştırma yapmaya başladı. Peki bayramda kurban eti dışarıda kaç saatte bozulur, et kesildikten kaç saat sonra dolaba konur? Detaylar haberimizde...

KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR?

Kurban etlerinin saklanması ve tüketimi oldukça önemli ve göz ardı edilmemesi gereken konulardandır.

kurban eti nasıl saklanır

Kurban etlerinin küçük parçalar halinde kesildikten sonra buzdolabı poşetine ya da yağlı ağıda sarılarak -2 derecede buzluğa konulması veya -18 derecede derin dondurucuda saklanması gerekmektedir. Öte yandan vatandaşlar kurban eti dışarıda bırakılmamalıdır.

Kurban Bayramı’nda kesilen kurban etlerinin, dışarıda hiç dinlendirilmeden sıcak sıcak plastik poşetlere konularak paylaşılması da son derece sakıncalıdır Bu yapıldığı takdirde plastikte bulunan zehirli kimyasallar, sıcağın etkisiyle kurban etine bulaşacaktır.

Kurban etlerinin en az 2 saat bekletildikten sonra poşetlere yerleştirilmesi gerekmektedir.

Ayrıca Kurban etleri plastik kaplarla kaldırılmamalıdır.

BAYRAMDA KURBAN ETİ DIŞARIDA KAÇ SAATTE BOZULUR?

Kurban Bayramı'nda kesilen et, en az 4-5 saat kadar, en uygun 1 gün güneş almayan açık havada, serin bir yerde bozulmadan bekleyebilir. Fakat etin bekledikten sonra mutlaka buzdolabına kaldırılması gerekmektedir. Kesilen et dinlendirildikten sonra dolaba konmalıdır.

ET KESİLDİKTEN KAÇ SAAT SONRA DOLABA KONUR?

Kurban Bayramı'nda kesilen et en az 4-5 saat, en iyi koşulda 1 gece kapalı, serin ve güneş almayan bir yerde dinlendirilebilir.

Bu yolla kurban etinin bozulma riskinin önüne geçilebilir.

Kaynak: Haber Global TV

kurban eti nasıl saklanır