Kovid-19 testi pozitif çıkan küçük kız çocuğu kalbinin ve beyninin şişmesi sonucu hayatını kaybetti

koronavirüs ABD
Kovid-19 testi pozitif çıkan küçük kız çocuğu kalbinin ve beyninin şişmesi sonucu hayatını kaybetti

ABD'de 7 yaşındaki bir kız çocuğu kovid-19 testinin pozitif çıkmasından 3 gün sonra kalbi ve beyninin şişmesi sonucu hayatını kaybetti.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşanan bir olay koronavirüsü neden hafife almamak gerektiğini bir kez daha ortaya koydu.

Tennessee'de 7 yaşındaki bir kız çocuğunun koronavirüs testi pozitif çıktı. İlk 1,5 gün küçük kızın sağlığıyla ilgili herhangi bir problem yaşanmadı. Ancak sonrasında küçük kız fenalaşmaya başladı. Gece saatlerinde uyuşuk bir hal aldı, konuşmakta ve yürümekte zorlanmaya başladı. Acileh nastaneye götürüldü.

Küçük kıza yapılan testlerde beyninde ve kalbinde şişlik tespit edildi.

Kovid-19'un bir otoimmün bozukluğu tetiklediği ve bunun küçük kızın kalbinde ve beyninde sorunlara yol açtığı anlaşıldı.

Akciğerlerde de sorun tespi edilince makineye bağlandı. Kanına oksijen takviyesi yapıldı. Çekilen MRI'nda beyinde küçük pıhtılar da keşfedildi.

Bunun nadir görülen bir otoimmün hastalığa (ADEM) neden oludğu düşünülüyor.

Yapılan tüm müdahalelere rağmen Adalyn adlı küçük kız kurtarılamadı.

ADEM nedir?

Akut dissemine ensefalomyelit (ADEM) santral sinir sisteminin immun aracılıklı bir bozukluğudur. Hastalık tipik olarak aşılama veya bir viral enfeksiyondan sonra birkaç gün veya hafta içinde ani ortaya çıkan nörolojik bulgularla kendini gösterir. Postenfeksiyoz veya postvaksinal ensefalomyelit olarak da bilinir.

 

Kaynak: Haber Global TV

koronavirüs Kovid-19 ABD