Hayatımızın her döneminde karşımıza çıkan bencil insanlarla nasıl baş edebiliriz? Uzmanı anlattı...

Sağlık Sağlık Haberleri Yaşam Haberleri
Hayatımızın her döneminde karşımıza çıkan bencil insanlarla nasıl baş edebiliriz? Uzmanı anlattı...

Günlük yaşamda hemen hemen herkes en azından hayatının bir döneminde kendinden başkasını düşünmeyen, kendi düşünceleri dışındaki düşüncelere kulak asmayan, saygı duymayan bencil insanlarla karşılaşmıştır. Peki, sağlıklı bireyler bencillerle nasıl baş edebilir? Uzmanı anlattı...

Yaşamın her evresinde karşımıza çıkabilen bencil insanlar günlük yaşamı olumsuz etkiliyor ve akışın işleyişini altüst edebiliyor. Sağlıklı bireyler, bencil insanlarla nasıl başa çıkabilir? Konu hakkında Uzman Psikolog Kaan Üçyıldız bilgiler verdi.

Üçyıldız'ın konuya ilişkin açıklamaları şu şekilde:

Sadece kendini ve çıkarlarını düşünen, her zaman kendi isteklerinin olmasını bekleyen, başkalarını düşünmeden ve önemsemeden hareket eden insanlar hayatın bir gerçeği olup mutlaka belli bir dönemde hayatınıza dahil olmuştur. 

BİR İNSANIN BENCİL OLDUĞUNU NASIL ANLAYABİLİRSİNİZ?

Öncelikle bir kişinin kendini düşünüyor ve önemsiyor oluşu bencillik değildir ancak kişi, başkasının ne hissedeceğini düşünmeden ve önemsemeden sadece kendi istek ve taleplerini düşünerek hareket ediyorsa bencillik olarak ifade edilebilir. Bencil insan; kendisini dünyanın merkezinde görür, empati yapmaz, sürekli onun sorunları ve problemleri dinlensin ister, sizinle ilgili önemli bir konuda konuşmak istemez hemen kendi hayatıyla ilgili bir konuyu konuşur, yeri geldiğinde özür dileme ve takdir etme gibi davranışlar gerçekleştirmez, sizden sürekli kendisi için bir şeyler talep eder.

BENCİL İNSANLA NASIL BAŞ EDİLİR ?

Bencil bir kişinin zaman içerisinde sizi yoracağı ve sömüreceğini unutmamalısınız. Onunla gerçekten baş etmek istiyorsanız sabırlı olmalısınız.

İlk olarak aranızda bir denge oluşturmalısınız, onun istekleri gerçekleştiriliyorsa aynı şekilde sizin isteklerinizde gerçekleşmelidir. Sizin için bir şeyler yapmadığı sürece onun için bir şeyler yapmamalısınız. 

 Size kaba/sert konuşan bir insansa eğer aynı şekilde sizde kaba/sert konuşmamalısınız çünkü yarar sağlamayacaktır. Mümkün olduğunda az iletişim ve münakaşaya girmelisiniz, sizi rahatsız eden kişiden uzaklaşmak yararlı olacaktır. 

Bencil bir insanın ilgi ve öneme ihtiyacı olduğu kadar sizin de ilgi ve öneme ihtiyacınız olacaktır, dengeyi korumak iyi gelecektir. Size kötü ve mutsuz hissettiren insanlarla değil içinizde çiçekler açtıran, yüzünüzde tebessüm ettiren insanlara zaman ayırın…

Üçyıldız, ''Bencil insanları değiştirmek için çaba göstermemeli çünkü sizin söyledikleriniz onlar için önemsizdir.’ dedi.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

sağlık sağlık haberleri yaşam yaşam haberleri