Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığına iyi gelecek doğal yöntemler nelerdir?

Yaşam Haberleri Sağlık Haberleri
Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığına iyi gelecek doğal yöntemler nelerdir?

Yaz aylarında sık sık başımıza gelen güneş yanığı nasıl geçer? Güneş yanığına ne iyi gelir? Evdeki malzemelerle kolayca uygulayabileceğiniz güneş yanığı tedavi yöntemlerini tek tek anlatıyoruz...

Yaz aylarında bronz bir cilde sahip olmak için uzun süre güneşlenme, kısa dönemde cilt yanıklarına uzun dönemde ise deri kanserine ve yaşlanmaya neden oluyor. Peki, cilt yanıklarından korunmak için ne yapılmalı? Cilt yanıklarına ne iyi gelir? Güneş yanığına ne iyi gelir?

İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Güneş yanığına ne iyi gelir

GÜNEŞ YANIĞI NASIL GEÇER?

Güneş yanığı olan bölgeler sürekli kaşınır. Bu bölgelere mümkün olduğunda temas etmemek gerekir. Özellikle kızaran bölgeleri kaşımak, yaraların geç iyileşmesine neden olur.

Güneş yanığıyla beraber gelen sıcaklık ve ağrının süresi ortalama 48 saattir. Bu süre boyunca sabah, öğle, akşam ve yatmadan önce cilde mutlaka nemlendirici krem sürülmelidir.

Yanık bölgeleri temizlemek için, temiz bir bezi soğuk su ile ıslatın ve yanıkların üzerinde gezdirin. Gün içinde 3-4 kez bu bölgeleri temizlemek, ağrılarınızı hafifletir.

Güneş yanığı oluştuğunda sıcak duş yerine, soğuk bir banyo tercih edilmelidir.

Güneş yanığı, deride su toplanmasına da neden olur. Böyle bir durumla karşılaştığınızda önce steril ve küçük bir makasla ölü deriyi temizleyin. Ardından bu bölgeye antibiyotikli krem sürün.

GÜNEŞ YANIĞI İÇİN BİTKİSEL TEDAVİLER

- Aloe Vera

- Salatalık

- Elma Sirkesi

- Siyah Çay

- Lavanta Yağı

Yaşam haberleri

Sağlık haberleri

Kaynak: Haber Global TV