Çarpıcı araştırma: 2021 yılında ABD'de 5-17 yaşlarındaki çocukların yüzde 14,9'u, ruh sağlığı tedavisi gördü

Sağlık Haberleri Dünya haberleri ABD
Çarpıcı araştırma: 2021 yılında ABD'de 5-17 yaşlarındaki çocukların yüzde 14,9'u, ruh sağlığı tedavisi gördü

ABD'de yapılan araştırma, 2021 yılında ülkedeki 5-17 yaşlarındaki çocukların yüzde 14,9'unun ruh sağlığı tedavisi gördüğünü ortaya koydu.

ABD'de yapılan yeni bir araştırma, çarpıcı bir gerçeği gözler önüne serdi. Buna göre 2021 yılında ülkede 5-17 yaşlarındaki çocukların yüzde 14,9'u, ruh sağlığı tedavisi gördü.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne (CDC) bağlı Ulusal Sağlık İstatistikler Merkezi'nin yaptığı araştırmada, okul çağındaki çocuklarda dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu veya anksiyetenin yaygın görüldüğü belirtildi.

Ulusal Sağlık Anketi'nin 2021'e ait verilerinin ele alındığı araştırmaya göre, 5 ila 17 yaşındaki çocukların yüzde 14,9'u ruh sağlığı tedavisi gördü, bunlardan 8,2'sine ilaç verildi.

Söz konusu yaş aralığı dikkate alındığında en çok 12-17 yaşındakilerin ruh sağlığı tedavisi gördüğü kaydedilen araştırmada, erkek çocuklarının tedavisinde kızlara oranla daha çok reçeteli ilaca başvurulduğu belirtildi.

Araştırmada, ırksal olarak değerlendirildiklerinde beyazların en çok, Asyalıların en az ruh sağlığı tedavisi görenler olduğu ifade edildi.

Tedavi görenlerin çoğunun kırsal alanlarda yaşadığı kaydedilen araştırmada, ruh sağlığına dair rahatsızlıkları olan birçok çocuğun ihtiyaç duyduğu tedaviyi alamadığına dikkatin çekildiği vurgulandı.

Araştırmanın sonuçları, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin internet sitesinde yayımlandı.

 

 

Kaynak: AA

ABD ruh sağlığı sağlık haberleri