Avustralya'dan sağlık çalışanları için 'verem aşısı' adımı

koronavirüs
Avustralya'dan sağlık çalışanları için 'verem aşısı' adımı

Avustralyalı araştırmacılar, veremi önlemek için onlarca yıldır kullanılan aşının sağlık çalışanlarını koronavirüsten koruyup korumadığını test etmek için büyük ölçekli insan testlerine hız veriyor.

Melbourne'de bulunan Murdoch Çocuk Araştırma Enstitüsü'ndeki araştırmacılar, BCG (verem) aşısının koronavirüsün belirtilerini azaltıp azaltmayacağını test etmek için Avustralya genelinde görev yapan 4 bin sağlık çalışanıyla deney gerçekleştirileceğini söyledi.

Araştırmacılar açıklamalarında, "Her ne kadar esasen vereme karşı geliştirilmiş olsa da ve bu amaçla her yıl 130 milyondan fazla bebeğe uygulansa da BCG aşısı insanların bağışıklık sisteminin 'ön savunma hattını' da kuvvetlendirir, daha büyük yoğunluktaki mikroplara tepki vermek için eğitir" ifadelerine yer verdi.

France24'ün haberine göre, araştırmayı yöneten Nigel Curtis, "BCG aşısı yapılan sağlık çalışanlarındaki koronavirüs belirtilerinin şiddetinin ve yaygınlığının azalmasını görmeyi umuyoruz" dedi.

DENEY BİRKAÇ HAFTA İÇİNDE BAŞLIYOR!

Curtis, birkaç hafta içinde hızlandırılmış bir süreçle devletin ve federal sağlık yetkililerinin onayıyla 4 bin kişinin deneye birkaç hafta içinde kaydolabileceğini belirtti. Curtis, "Zaman ilerliyor" dedi.

Science Alert'ün haberine göre, benzer deneyler Hollanda, Almanya ve Birleşik Krallık gibi farklı ülkelerde de yürütülüyor.

Murdoch Enstitüsü'nün direktörü Kathryn North, "Bu deney, aşının koronavirüsün belirtilerine karşı etkinliğinin uygun şekilde test edilmesini sağlayacak ve hastalıkla kahramanca mücadele eden sağlık çalışanlarımızın hayatını kurtarabilir" ifadelerini kullandı.

AŞI İÇİN ZAMAN KAZANDIRABİLİR!

North, Kovid-19'un belirtilerine karşı insanların "doğal" bağışıklık sistemlerinin geliştirilmesinin umulduğunu ve böylece hastalığa karşı vakit alacağı belirtilen aşı geliştirme süreci açısından zaman kazanılabileceğini belirtti.

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü, SARS-CoV-2 virüsünün neden olduğu koronavirüs hastalığına karşı gerçekleştirilen aşı çalışmalarından ikisinin klinik deney aşamasında olduğunu duyurmuştu.

koronavirüs Avustralya