Türklerin bulduğu otomobil park etme yöntemi İspanya'da gündem oldu

Otomobil İspanya Instagram
Türklerin bulduğu otomobil park etme yöntemi İspanya'da gündem oldu
Fotoğraf: DepoPhotos

Park etme genelde sürücülerin en çok zaman harcadığı manevralardan biri. Ancak hala tam olarak bunu nasıl yapacağını öğrenemeyenler var.

İspanya'da istatistiklere göre bir İspanyol gününün en az 16 dakikasını aracını park edecek yer aramak ve park etmek için harcıyor. Bunu günde en az 2, en fazla 6 kez yapmak zorunda kalıyor.

Park ederken tamponu diğer araca çarpmanın cezası ise 80 euro'dan başlıyor.

Aslında park etmede kullanılan sensörler bu soruna bir çözüm olmalıydı. Ancak birçok sürü, park sensörlerinin seslerini duymazdan geliyor ve diğer arabaya dokunana kadar manevrasına devam ediyor.

Türklerin bulduğu otomobil park etme yöntemi İspanya'da gündem oldu - Resim : 1

İSPANYOLLARIN BAYILDIĞI TÜRK USULÜ OTOMOBİL PARK ETME

Ancak sosyal medyada yayınlanan bir park etme videosu bu soruna bir çözüm olabilirdi.

İspanya'da yayınlanan El Debate'de yayınlanan haberde bir Türk'ün bulduğu park etme yönteminin işe yarayabileceği belirtiliyor.

Buna göre su dolu iki ayrı şişe ön ve arka tamponlara yerleştiriliyor. Şişelerin içine konulan minik borular ise yolcu bölmesine kadar uzanıyor ve bir bardağın içinde son buluyor.

Böyle aracı park ederken başka bir arabaya dokunursanız şişe deformasyona uğruyor ve basınç arttıkça su şişeden boru yoluyla hareket ederek yolcu kabinindeki bardağa ulaşıyor. Böylece sürücü, diğer araca zarar vermeden park mesafesini aldığını anlıyor.

Bursa'da yaşayan ve kendini direksiyon usta öğreticisi olarak tanımlayan meryemalti_ tarafından paylaşılan videoda bu yönteme "Sulu Geri Görüş Kamerası" adı verilmiş.