Yargı ve Mahkum'da aynı hikaye, farklı sahneyle izleyici karşısına çıktı

Yargı Mahkum
Yargı ve Mahkum'da aynı hikaye, farklı sahneyle izleyici karşısına çıktı

Kısa sürede iddialı rakiplerini geride bırakarak büyük bir başarı elde eden Mahkum ve Yargı dizilerinde Kadir Şeker olayı hatırlatıldı. Reyting rekortmeni dizilerde yer alan Kadir Şeker sahnelerinin ardından sosyal medya kullanıcıları binlerce paylaşımda bulundu.

Yeni sezonun reyting rekortmeni dizileri Yargı ve Mahkum, güçlü oyuncu kadrolarıyla olduğu kadar etkileyici senaryolarıyla da dikkat çekiyor.

Onur Tuna, İsmail Hacıoğlu, Melike İpek Yalova, Seray Kaya ve Hayal Köseoğlu’nun rol aldıkları Fox Tv dizisi Mahkum, yayınlandığı Perşembe akşamlarına damga vuruyor.

Kanal D’nin kısa sürede büyük başarılar elde eden Yargı dizisi de her Pazar akşamı milyonları ekran başına kilitliyor.

Camdaki Kız, Teşkilat, Kırmızı Oda, Masumlar Apartmanı, Sadakatsiz gibi iddialı dizilerin arasında ilk sezonlarıyla yer bulan Mahkum ve Yargı dizisinin ortak bir yönü de Türkiye gündemine dair konulara hikayelerinde yer vermesi oldu.

Kadir Şeker

KADİR ŞEKER DAVASI HATIRLATILDI

Konya’da Özgür Duran adlı erkek tarafından darp edilen Ayşe Dırla isimli kadını kurtarmak isterken Duran'ın ölümüne neden olan Kadir Şeker, uzun bir süre Türkiye'nin gündeminde yer aldı.

Kadir Şeker

"ADALET Mİ BU?"

MF Yapımın Fox TV için çektiği Mahkum dizisinin dizisinin 3 Şubat Perşembe akşamı yayınlanan 8. bölümünde Kadir Şeker davasına dikkat çekildi. 

İsmail Hacıoğlu’nun yer aldığı bir sahnede kavga ayırmak isterken katil olan bir karakter ön plana çıkarıldı.

Mahkum dizisinde Barış karakteri, "Adam kadını öldürürken araya gir, katil ol! Adalet mi bu?" sözleriyle Kadir Şeker olayına gönderme yapıldı.

Mahkum dizisi sayesinde Kadir Şeker davası bir kez daha sosyal medyada ilk sırada yer aldı. Twitter'da konuyla ilgili binlerce paylaşım yapıldı. 

Yargı dizisindeki Kadir Şeker sahnesi

"İYİLİK YAPTIĞIM İÇİN 10 YIL YATTIM"

Yargı dizisinin 9. bölümünde de Kadir Şeker olayına gönderme yapıldı.

Kardeşini öldüren kişiyi bulmak isteyen avukat Ceylin ve cinayette baş şüpheli olarak gösterilen gencin savcı abisi Ilgaz'ın hayatının anlatıldığı diziye Kadir Şeker sahnesi damga vurdu.

Dizide bir kadına yardım ederken başka bir kişinin ölümüne neden olan kişi, "İyilik yaptığım için 10 yıl yattım ben. Parkta dövülen bir kadını kurtarmaya çalıştım. Yardım çığlıklarına koştum. Adam, kadını bildiğin öldürüyordu. Sırf kadını kurtarmak için iyilik için yerden taş alıp vurdum. Öldürmek için vurmadım, kurtarmak için vurdum. 10 yıl yattım kimse benim için bir şey yapmadı" diye konuştu.

Dizideki Kadir Şeker sahnesi kısa sürede Twitter'da gündem oldu. Trend listesine binlerce tweetle giren dizi için "Kadir Şeker olayı özetlendi. Yargı, yargı dağıtıyor" yorumu yapıldı.

Kaynak: Haber Global TV

dizi haberleri dizi Yargı dizisi Kadir Şeker kadir şeker olayı kadir şeker davası mahkum Mahkum dizisi Fox TV Kanal D