Uzay Yolu dizisinin orijinal serisinin vazgeçilmez oyuncusu hayatını kaybetti

2021'de hayatını kaybeden ünlüler
Uzay Yolu dizisinin orijinal serisinin vazgeçilmez oyuncusu hayatını kaybetti

Uzay Yolu (Star Trek) hayranlarını üzen haber geldi. Star Trek'in orijinal serisinde birçok başrol oyuncusundan daha fazla bölümde rol alan oyuncu Edward J. Paskey, 82. doğum gününe 3 gün kala hayatını kaybetti.

Uzay Yolu serisi hayranlarının ismini hatırlamasa da yüzünü kolaylıkla hatırladığı oyuncu Edward J. Paskey 82 yaşında hayata gözlerini yumdu. 

Acı haberi Star Trek romanları ve öyküleriyle tanınan yazar Dayton Ward verdi. 

Edward J. Paskey kimdir?

Star Trek dizisinin orijinal ilk serisinde 2. pilot bölümden itibaren rol almayan başlayan Paskey 3 yıl boyunca çok sayıda bölümde oynamıştı. 

Paskey'e genellikle dizide "Bay Leslie" ya da "Teğmen Leslie" adıyla sesleniliyordu. 

Birçok farklı üniformayla, çeşitli köprü istasyonlarında ya da iniş ekibinin bir üyesi olarak, bazen de güvenlik görevlisi olarak onu gördünüz. 

Ayrıca Yıldız Gemisi Atılgan'ın kumandanı Kaptan Kirk'ü canlandıran William Shatner'ın yedeği olarak da dizi de görev yaptı.

Uzay Yolu dizisinin orijinal serisinin vazgeçilmez oyuncusu hayatını kaybetti - Resim : 1

Yine dizide birkaç yakın çekimde Montgomery "Scotty" Scott rolünü canlandıran ve savaş nedeniyle bir parmağını kaybetmiş olan Kanadalı aktör James Montgomery Doohan'ın eli yerine Paskey'nin eli kullanıldı. 

Dizide ölüp ölüp diriliyordu

Dizinin ikinci pilot bölümü olan "Where No Man Has Gone Before" ile Star Trek macerasına başlayan Edward J. Paskey, 79 bölümün 58'inde yer aldı. Sulu rolündeki George Takei ve Chekov rolündeki Walter Koening'den daha fazla bölümde oynadı. Ancak rolü bu isimlere göre küçüktü. 

Sadece 4 bölümde konuştu, bunların ikisi televizyonda yayınlanmadı. 

Hatta dizide birkaç kez öldü, ancak bir iki bölüm sonra yeniden farklı bir renkteki üniformayla ya da farklı bir istasyonda ortaya çıktı.

20 Ağusto 1939'da doğan Paskey, doğum gününe 3 gün kala 17 Ağustos 2021'de hayatını kaybetti. Ölümü çok fazla haber olamasa da Star Trek hayranları ona saygısını eksik etmedi. 

Paskey, Star Trek'in dışında Ben Casey, The Dick Van Dyke Show,  The Lucy Show, The Wild Wild West ve Görevimiz Tehlike gibi yapımlarda da rol aldı. 

Kaynak: Haber Global TV

Uzay Yolu Star Trek 2021'de hayatını kaybeden ünlüler