Star Trek'in efsane bölümü 'The Empath'ın yönetmeni John Erman hayatını kaybetti

2021'de hayatını kaybeden ünlüler
Star Trek'in efsane bölümü 'The Empath'ın yönetmeni John Erman hayatını kaybetti

Özellikle 60'ların klasik dizileriyle tanınan, zirveye ise Star Trek: The Original Series "The Empath" bölümüyle ulaşan ünlü yönetmen John Erman hayatını kaybetti.

Televizyon dizileriyle ün salan yönetmen John Erman 85 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Deadline'ın haberine göre bir süre önce hastalanan Erman kurtulamayarak hayata veda etti.

Yönetmenlikten önce 1960'larda kısa bir oyunculuk deneyimi de bulunan ünlü yönetmen özellikle aynı dönemde The Flying Nun, My Favorite Martian ve That Girl gibi klasik dizileri yöneterek işe başladı. 

1968 yılında Erman, The Original Series'in üçüncü sezonundaki 'The Empath' bölümünü yönetmek için seçildi. Aslında başlangıçta bu bölümü John Meredyth Lucas'ın yönetmesi planlanıyordu. 

Ancak o günleri anlatan "The Are th Voyages: TOS season Three" adlı kitapta yer alan bilgiye göre Lucas'ın "Elaan of Troyius" bölümünün çekim programına uymaması ve bütçesini aşması göz önüne alınarak bu bölüm Paramount Pictures yöneticileri tarafından Erman'a verildi. 

Bütçe az olunca set tasarımlarında minimal bir yaklaşım sergileyen John Erman, 'Kirk, Spock ve McCoy'un Vians adlı gizemli uzaylılar tarafından yürütülen bir deneyin kobayları olmasının anlatıldığı bu bölümün hakkını verdi. 

DeForest Kelley bu bölümü "These Are The Voyages"tan sonraki en çok sevdiği bölüm olarak açıkladı. 

1970'lere gelindiğinde Erman, Emmy adaylıkları ve bir de Emmy ödülüyle karşımızdaydı. LeVar Burton'un başrolünü oynadığı Roots (Kökler) ve AIDS'i ele alan ilk TV filmi olan An Early Frost'la da ödüller aldı. 

Bu süreçten sonra yeni yeni gelişen az bölümlü mini TV dizilerini yönetti. 

Star Trek'in efsane bölümü 'The Empath'ın yönetmeni John Erman hayatını kaybetti - Resim : 1

John Erman kimdir?

Amerikalı olan John Erman 3 Ağustos 1935 tarihinde Şikago'da doğdu. Televizyon ve sinemada yönetmenlik yapmasının yanı sıra oyunculuk ve yapımcılık da yaptı. 

Kariyeri boyunca 5 ödül alırken 10 kez ödüle aday gösterildi. 4 filmde oyuncu olarak sahne aldı. 20'nin üzerinde film yönetti. Son olarak Candles on Bay Street adlı TV filmini 2006 yılında yönetmişti. 

Kaynak: Haber Global TV

dizi dizi haberleri 2021'de hayatını kaybeden ünlüler Star Trek