Uyanış: Büyük Selçuklu 29. Bölüm İzle

Uyanış Büyük Selçuklu
Uyanış: Büyük Selçuklu 29. Bölüm İzle

TRT 1'de Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin 29. bölümü yayınlandı. İşte 26 Nisan 2021 Pazartesi günü yayınlanan Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin 29. bölümünü tek parça full izleyebileceğiniz link. Uyanış Büyük Selçuklu 29. Bölüm İzle.

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin heyecanla beklenen 29. bölümü TRT 1 ekranlarında 26 Nisan Pazartesi günü yayınlandı.

UYANIŞ: BÜYÜK SELÇUKLU 29. BÖLÜMDE NE OLDU?

Sencer ile Tapar, kılık değiştirmiş ve Şelemzar’a girmeyi başarmıştı. Surların içinde operasyona devam edip Şelemzar’ın kapısını Melikşah’ın ordusuna açmayı başarmıştı. Fakat görünürde ne Melikşah ne de ordusu gelmişti Şelemzar önlerine! Sencer, Tapar ve Alplar o an ölümcül bir cenderenin içine sürüklendiklerini fark etmişler ve etrafları Batıni fedailerince kuşatılmıştı. Sencer, Tapar ve Alplar bu ölüm çıkmazından nasıl kurtulacaklardır?

Sır açılmış; bu giz Selçuklu hanedanına ayan olmuştu! Bunun üzerine Turanşah intikam aramaya Isfahan’a gelmişti. Zira babası Kavurd’un ölümünü bu sırra bağlamakta ve babasının ölümünde baş failin Nizamülmülk olduğunu düşünmekteydi. Bu yüzden Sencer ile Tapar’ın operasyonunun başarıya ulaşabilmesi için süratle Şelemzar’a hareket eden Melikşah’ın önünü Turanşah kesmişti! Turanşah, Nizamülmülk’ü Melikşah’ın önüne getirmiş ve Nizamülmülk’ü öldürmekle tehdit etmişti. Turanşah, Nizamülmülk’ü öldürmeyi başarabilecek midir? Melikşah’a açıkça meydan okuyan Turanşah, Melikşah’ın gazabından kurtulabilecek midir?Öte yandan Turanşah, Melikşah ile baş edebilmek için Tekiş ile ittifaka soyunacaktır. Turanşah ve Tekiş’in ittifakı nelere gebe olacaktır?Tüm bu kötü gidişata rağmen Melikşah, Şelemzar’ı Hasan Sabbah’ın elinden almayı başarabilecek midir?

Zübeyde’nin başhatunluk makamından alınmaması üzerine haksızlığa uğradığını düşünen ve bunu Melikşah’a açık açık dile getirmekten çekinmeyen Terken, Zübeyde’ye karşı bir oyun kuracak mıdır? Başulu ile Sencer’in hanedanda yer almasının kendisine karşı bir tehlike barındırdığını düşünmesi onu nasıl davranmaya itecektir?

UYANIŞ: BÜYÜK SELÇUKLU 28. BÖLÜMDE NE OLMUŞTU?

Hasan Sabbah ve Batıniler, Başulu’yu tuzağa düşürüp onu kaçırmışlar, öte yandan büyük bir kumpas kurup Şelemzar’ı ele geçirmeyi başarmışlardı. Diğer taraftan Sencer, Başulu’nun kaçırıldığını ve Livya’nın yaralanmasına sebep olan kişinin Efruz olduğunu ve Efruz’un Sabbah’a çalışan kıdemli bir Batıni olduğunu öğrenmişti. Başulu’yu Batınilerin kaçırdığını anlayan Sencer, Efruz’u yakalamak için Şelemzar Darüşşifası’na doğru yola koyulmuştu.

Başulu’nun Sabbah’ın elinde olduğunu öğrendiklerinde Şelemzar’ı alamayacaklarını anlayıp Sabbah’ın Başulu’yu serbest bırakmak için istediği Nizar’ın Hilati’ni getirmeyi kabul etmek zorunda kalmışlar ve Melikşah’ın huzuruna çıkıp bir bahaneyle Nizar’ın Hilati’ni istemişlerdi.

Melikşah, kısa bir süre sonra Sencerlerin gizli yürüttükleri bu harekâtı öğrenmiş ve Nizar’ın Hilati’ni vererek; Sencerlerden gizli olarak Sabbah’a bir tuzak kurmuş ve sırrın aşikâr olma vetiresini bu şekilde başlatmıştı.

Melikşah’ın kurduğu tuzağın neticesinde Sabbah hem hilatten hem de Başulu’dan olmuştu. Çünkü Melikşah, Başulu’yu Şelemzar’dan kaçırtmayı başarmıştı. Sencer, Nizamülmülk, Tapar ve Melikşah saraya dönmüşlerdi.

Başulu, Melikşah’ın karşısına gelmişti. Başulu mecbur kalıp yüzündeki peçeyi indirince uzun yıllar sonra ilk kez Başulu ve Melikşah, birbirlerinin yüzünü görmüşler ve sır açılmıştı! Yıllar önce bu sırrı tertipleyen ve Melikşah’ın tahta çıkmasını sağlayan Nizamülmülk, sultana yalan söylediği için nasıl bir hükümle karşılaşacaktır?

Melikşah, yanına kadar yükselip yine de kendisinden saklanan Sencer’i ve Melikşah’ın kendisini öldü bilmesine tahammül edip saklanmayı sürdüren Başulu’yu affedecek midir?

Öte yandan sırrın açılması çok hızlı bir şekilde tüm Selçuklu hanedanına yayılacaktır. Selçuklu Hanedanı üyeleri Başulu’nun yaşadığı ve Sencer’in gizli bir veliaht olarak ortaya çıkmasını nasıl karşılayacaktır?

Sırrı Melikşah’tan daha önce öğrenen ve sırrın açılmaması için Başulu’nun kurtarılmasına mani olmak isteyen ve başarılı olamayan Terken’in Başulu’ya karşı düşmanca tavrı eyleme dönüşecek midir?

UYANIŞ: BÜYÜK SELÇUKLU 29. BÖLÜM İZLE

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin 26 Nisan günü yayınlanan 29. bölümünü tek parça full olarak TRT İzle'den izleyebileceğiniz link.

ÖNEMLİ NOT: TRT'nin linkteki TRTizle sitesine Facebook, Google ya da Apple ID'nizle giriş yapmanız gerekmektedir. Bu hesaplardan biriyle giriş yapıldığında dizi ücretsiz olarak seyredilebilmektedir.

UYANIŞ: BÜYÜK SELÇUKLU 29. BÖLÜM FRAGMANI

Uyanış Büyük Selçuklu 29. bölüm tek parça full izle  Uyanış Büyük Selçuklu 29. bölüm izle trt dizileri dizi haberleri dizi izle trt 1 izle uyanış büyük selçuklu son bölüm izle trtizle uyanış büyük selçuklu yeni bölüm izle trt izle