Ünlü müzik yapımcısı Hasan Saltık son yolculuğuna uğurlandı

2021'de hayatını kaybeden ünlüler

Kalan Müzik'in sahibi ve kurucusu, müzik yapımcısı Hasan Saltık, Bodrum'da geçirdiği kalp krizi sonucu 57 yaşında hayatını kaybetmişti. Hasan Saltık bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Yaklaşık 30 yıldır müzik piyasasında önemli çalışmalara imza atan yapımcı Hasan Saltık’ın cenazesi Bodrum'dan İstanbul'a geldi.

Ünlü müzik yapımcısı Hasan Saltık son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 1

Cenazeyi teslim almaya gelen Hasan Saltık'ın arkadaşı Behzat Şahin, "Yeri doldurulamayacak insan derler ya Hasan gerçekten yeri doldurulamayacak insan. Sadece kendisine çevresine değil bütün dünyaya katkısı olan, Türkiye'nin kültür elçisi, sanat elçisi, kaybolan müziklerin arkeoloğu, dostum olduğu için söylemiyorum dünyanın en olağanüstü insanlarından biri. Herkes için ölüm zamansızdır ama Hasan'ınki iyice zamansız" dedi.

Ünlü müzik yapımcısı Hasan Saltık son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 2

Saltık Kartal Cemevi'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Ünlü müzik yapımcısı Hasan Saltık son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 3

Saltık törenin ardından Küçükyalı Mezarlığı'na defnedildi.

Ünlü müzik yapımcısı Hasan Saltık son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 4

Törene ünlü sanatçılar Ali Rıza Binboğa, Volkan Konak, Kenan İmirzalıoğlu, Yavuz Bingöl ve Şevval Sam'ın da aralarında olduğu çok sayıda arkadaşı ve dostu da katıldı.

HASAN SALTIK KİMDİR?

1964 Tunceli doğumlu Hasan Saltık, amcasının oğlu Rahmi Saltuk’un plak şirketinde dört yıl çalıştıktan sonra 1992 yılında Kalan Müzik'i kurmuştu. Saltık, unutulmaya yüz tutmuş arşivlik kayıtlarını elinde bulunduran koleksiyonerlerden ve eski müzisyen ailelerinden derlediği etnomüzikolojik çalışmalar için de önem taşıyan eserleri "Kalan Müzik" etiketi altında yayınladı. Çeşitli yörelerin ulusal ve uluslararası arşivlerde; özellikle şahısların ellerinde saklanmış ya da unutulmuş kendi dillerinde müzik örneklerini içeren albümler yayınladı. Bizzat o yörelerde yaşayan sanatçılar tarafından kendi arkaik dil ve lehçelerinde seslendirdikleri müzik eserlerinin derlenmesi için araştırmacılara destek verdi, yapılmalarına ön-ayak oldu. Pomak göçmenlerinden Tahtacı Türkmenlerine, Sadettin Kaynak'tan, Münir Nurettin Selçuk'a, Hacı Taşan'’dan, Hisarlı Ahmet'e, Hafız Yaşar'dan Muharrem Ertaş'a; Neşet Ertaş'tan Neyzen Tevfik'e, Malatyalı Fahri'den Âşık Veysel'e uzanan bir arşiv malzemesini yayımladı.

Kaynak: DHA

hasan saltık 2021'de vefat eden ünlüler Hasan Saltık cenaze töreni