Ünlü isimlerden Isparta konseri iptal edilen Melek Mosso'ya destek

Magazin Haberleri

Ünlü şarkıcı Melek Mosso'nun Isparta'da vereceği konser iptal edildi. Kararın ardından Twitter'da gündem olan Mosso'ya ünlü isimlerden destek paylaşımları yağmaya başladı.

Uluslararası Isparta Gül Festivali kapsamında Melek Mosso, Derya Uluğ ve Funda Arar'ın farklı günlerde konser vermesi planlanıyordu. Mosso, 3 Haziran’da Meydan AVM'de sahne alacaktı. Buna ilişkin afişler de yerel basınla paylaşılmıştı.

Ünlü isimlerden Isparta konseri iptal edilen Melek Mosso'ya destek - Resim : 1

Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şubesi tarafından ortak yayınlanan açıklamada, belediyenin "Halkın inanç ve gelenekleriyle uyuşmayan" konserler düzenlendiği kaydedildi.

Açıklamada, Melek Mosso konserinin iptal edilmesi talep edilirken, “Ahlaksızlığı özendiren hiçbir şarkıcı halkımız nezdinde sanatçı olarak kabul edilmeyecektir” ifadesine yer verildi.

Ünlü isimlerden Isparta konseri iptal edilen Melek Mosso'ya destek - Resim : 2

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de Twitter hesabından konserlerin afişini yeniden paylaştı. Mosso’nun konserine burada yer verilmediği görüldü. Uluğ ve Arar’ın konser programı ise değişmedi.

Ünlü isimlerden Isparta konseri iptal edilen Melek Mosso'ya destek - Resim : 3

Vakıf ve dernek, belediye başkanının paylaşımının ardından ‘Teşekkür’ mesajı yayınladı. Mesajda, kendilerine kayıtsız kalmayan yöneticilere teşekkür edildi.

Ünlü isimlerden Isparta konseri iptal edilen Melek Mosso'ya destek - Resim : 4

"ISPARTA'YA GİDEREK ŞARKILARIMI SÖYLEYECEĞİM"

Twitter hesabından paylaşım yapan Mosso, şu ifadeleri kullandı: "Ben bu ülkenin kadınıyım. Fikirlerimle, vizyonumla, hayallerimle her yeni gün geleceğe sanatımı işliyorum. Genci yaşlısı milyonlarca sevenim var. Bir kaç kendini bilmeze kalmadı benim ahlakımı sorgulamak, kadınlık onuruma laf atmak. Bu zihniyetteki insanlar kendi yüreklerindeki karanlığı ve sapıklığı bizim hayatımıza da sokmaya çalışıyorlar ama buna asla izin vermeyeceğim, vermeyeceğiz… Ben Isparta'ya elbet gidecek ve şarkılarımı söyleyeceğim. Bugün olmazsa yarın sarılacak kalplerimiz."

Ünlü isimlerden Isparta konseri iptal edilen Melek Mosso'ya destek - Resim : 5

ÜNLÜ İSİMLER TEPKİ GÖSTERDİ

Kararın ardından Twitter gündeminde birinci sıraya yerleşen Melek Mosso'ya ünlü isimlerden destek mesajları yağdı. Gonca Vuslateri, Haluk Levent ve Metin Uca gibi isimler hesaplarından yaptığı paylaşımlarla karara tepki gösterdi.

İşte ünlü isimlerin paylaşımları...

HALUK LEVENT

"Abisinin gülü"

GONCA VUSLATERİ

"İçimizdeki lunaparkı yıkamayacaklar. Müzik evrenseldir.

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN

"Melek Mosso candır. Sanatı ve sanatçıyı bitirme, yaşam şekline müdahale tavrını kabul etmiyoruz."

CEM YILMAZ

“Ahlaklı konser! Yeni yeni işler. Hayırlı işler. Yine ortaçağdan güzel bir orta geldi. Boş kaleye gol atmama ahlakım ile susma hakkımı kullanıyorum. Pass.”

NÜKHET DURU

“Melek Mosso ahlaksızlığı tetikliyormuş, Aynur Doğan ‘uygun değil’miş, Ezgi Mola tecavüze tepki verdiği için suçluymuş, Melis Sezen’in sutyensiz elbisesi ‘suç’muş, Ece Seçkin kutlama için ‘Bayan’mış! Kadın sanatçıları sindiremezsiniz, coşkuyla seyircimizle kalmaya devam edeceğiz.”

ŞAHAN GÖKBAKAR

"Melek Mosso ya yapılan şeyin karşısında sessiz kalmıyorum ve valiliğin aldığı bu kararı kabul etmiyorum. Gençlerin ahlakını kontrol etmek sizin işiniz mi? Rahat bırakın artık gençleri. Bırakın herkes isteği gibi yaşasın..."

Kaynak: Haber Global TV

Melek Mosso Haluk Levent Cem Yılmaz