Türkiye bu diziyi tartışıyor! İnci Taneleri dizisiyle ilgili RTÜK'e bir şikayet daha

Haberglobal.com.tr
İnci Taneleri RTÜK
Türkiye bu diziyi tartışıyor! İnci Taneleri dizisiyle ilgili RTÜK'e bir şikayet daha

Yılmaz Erdoğan’ı yıllar sonra televizyon ekranlarına döndüren 'İnci Taneleri' dizisi pavyon sahneleriyle gündemden düşmüyor. Son olarak Mil-Diyanet-Sendikası, pavyon sahneleri olan İnci Taneleri dizisi hakkında RTÜK’e müstehcenlik suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

Başrollerinde Yılmaz Erdoğan ve Hazar Ergüçlü'nün yer aldığı İnci Taneleri dizisi payvon sahneleri ile yankı uyandırdı. Diziye ilk tepki Ankara Seymenler Kulübü Derneği'nden gelmişti. Dizideki pavyon dansının genç kızlara kötü örnek olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Şerafettin Demir dizinin yayından kaldırılması için RTÜK'e başvuru yaptıklarını belirtmişti.

Türkiye bu diziyi tartışıyor! İnci Taneleri dizisiyle ilgili RTÜK'e bir şikayet daha - Resim : 1

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Son olarak Mil-Diyanet-Sendikası, pavyon sahneleri olan İnci Taneleri dizisi hakkında RTÜK’e müstehcenlik suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

Mil-Diyanet-Sendikası'nın resmi twitter hesabından söz konusu konuyla ilgili bir paylaşım yapıldı.

Paylaşımda, "Kanal D’de yayınlanan İnci Taneleri dizisi, müstehcen pavyon sahneleri ile büyük tepki çekti. Dizideki pavyon sahneleri ve danslar “Sizde hiç utanma yok mu” dedirtti. Dizinin yayından kaldırılması için harekete geçtik ve RTÜK'e başvuruda bulunduk" denildi.

Türkiye bu diziyi tartışıyor! İnci Taneleri dizisiyle ilgili RTÜK'e bir şikayet daha - Resim : 2

REYTİNG LİSTELERİNİ ALT ÜST ETTİ

Yılmaz Erdoğan’ın hem yazıp hem de başrolünde oynadığı İnci Taneleri dizisi önceki akşam ilk bölümüyle ekrana geldi. Her sahnesi olay olan dizi reyting listesini alt üst etti.

Şenol Sönmez’in yönetmenliğini üstlendiği dizi, totalde 8.84, AB’de 9.59 ve ABC1’de 10.74 reytingle zirveye yerleşti.

Hazar Ergüçlü'nün Dilber karakterine hayat verdiği dizide pavyon sahneleri ise yine sosyal medyanın gündemine oturdu.

Hapishaneden yeni çıkan "Azem" adlı bir öğretmenin hikayesinin anlatıldığı dizinin her sahnesi büyük beğeni topladı. Özellikle Dilber'in pavyon dansı bir akım haline geldi.

Türkiye bu diziyi tartışıyor! İnci Taneleri dizisiyle ilgili RTÜK'e bir şikayet daha - Resim : 3