Uyanış Büyük Selçuklu'dan sezon finali bölümünde yeni rekor!

Dizi Haberleri Uyanış Büyük Selçuklu
Uyanış Büyük Selçuklu'dan sezon finali bölümünde yeni rekor!

TRT 1'in sezon boyunca reytinglerde zirvede kalmayı başaran dizisi Uyanış Büyük Selçuklu bu akşam ses getirecek sezon finaliyle ekranlara gelecek. Sevilen dizinin son bölümünde ise seyirciye büyük bir sürpriz var. İşte detaylar...

Buğra Gülsoy, Hatice Şendil, Gürkan Uygun ve Ekin Koç'un başrolleri paylaştığı Uyanış Büyük Selçuklu dizisi akıllarda iz bırakan iddialı bir sezon finali yapacak.

Dizi, geçmiş bölümlerde imza attığı “ilk”lerle dolu savaş sahnelerinin ardından, sezon finalinde ekrana gelecek Hollywood yapımlarını aratmayan yepyeni bir savaş sahnesiyle kendi rekorunu kıracak.

TÜRK TELEVİZYON TARİHİNİN EN UZUN SAVAŞ SAHNESİ

Aşkla, sırla ve mücadele ile yoğrulmuş destansı bir yolculuğunu anlatan dizinin sezon finali bölümünde Türk dizi tarihinin en uzun süren savaş sahnesi ekranlara gelecek.

Dizinin sezon finali bölümünde ekrana gelecek olan Türk televizyon tarihinin en uzun savaş sahnesinin hazırlık ve çekimleri yaklaşık 2 hafta sürdü. Yönetmen; sanat yönetmeni ve kostüm yönetmeni ile her bir oyuncu için ayrı ayrı strateji belirledi.

Hollywood filmlerinin koreografi çalışmalarını gerçekleştiren Kazak ekip Nomad Stunts tarafından özel bir koreografi planı çıkarıldı. 18 dakika uzunluğundaki savaş sahnesi için 200’den fazla figüran, 60’a yakın dublör ve çok sayıda at kullanıldı.

Uyanış Büyük Selçuklu'dan sezon finali bölümünde yeni rekor! - Resim : 1

Uyanış Büyük Selçuklu, yepyeni bir sayfa açacak olan unutulmaz sezon finali bölümüyle 31 Mayıs Pazartesi akşamı saat 20.00’de TRT 1’de izleyiciyle buluşacak.

Uyanış Büyük Selçuklu'dan sezon finali bölümünde yeni rekor! - Resim : 2

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU 34. BÖLÜM - SEZON FİNALİ FRAGMAN 

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU 34. BÖLÜM - SEZON FİNALİ ÖZETİ

Sabbah ve Mitras, Baturalp ve Başulu ile birlikte Sencer ve Tapar’ı da tuzağa düşürmüştür. Selçuklulara altın darbeyi sonunda vurabileceklerini düşünen Sabbah ve Mitras, karşılarında birden Melikşah’ı bulmuştur. İki taraf arasında yaşanacak mücadele sonucunda taraflar önemli bir yara alacaktır. Melikşah, sonunda Sabbah ve Mitras’ı ortadan kaldırmayı başarabilecek midir?

Başulu’yu Kıpçak Diyarı’na götürmeye kararlı olan Baturalp, yaşadığı bu tuzak sonucunda kardeşiyle birlikte gitmekte hala ısrarcı olacak mıdır? Melikşah ile Baturalp arasındaki yüzleşmede neler yaşanacaktır? Melikşah’ın Başulu’ya karşı olan duyguları, saraydaki düzeni nasıl etkileyecektir?

Batıniler’e karşı büyük bir savaş açan Selçuklular’ın hamleleri, Sabbah’ı nasıl etkileyecektir? Kuvel Kalesi fethini durdurmak için elinden geleni yapan Sabbah ile Mitras’ın Melikşah’a karşı olan mücadelelerinde hangi taraf galip gelecektir?

Takipleri sonucunda Terken’in Karahanlı askerlerini çağırttığını öğrenen ve Terken ile Tacülmülk’ü hiç beklemedikleri anda yakalayan Zübeyde Hatun, bu durumu Melikşah’a iletecektir. Melikşah, Terken ile Tacülmülk’ün bu gizli planı karşısında nasıl bir karar alacaktır?

Kuvel Kalesi fethinin ardından son bir görev için Nizamülmülk’le yola koyulmayı planlayan Melikşah’ın geçmişe, atalarına dair duyacakları yepyeni bir sayfa açacaktır.

Kaynak: Haber Global TV

dizi haberleri Uyanış: Büyük Selçuklu dizi uyanış büyük selçuklu sezon finali uyanış büyük selçuklu sezon finali ne zaman uyanış büyük selçuklu 34. bölüm