TRT 1 dizisi Bir Zamanlar Kıbrıs sosyal medyada tepki topladı: Bu saçmalıklar için miydi?

Dizi Haberleri
TRT 1 dizisi Bir Zamanlar Kıbrıs sosyal medyada tepki topladı: Bu saçmalıklar için miydi?

TRT 1'de yayınlanan Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Rauf Denktaş'ın eski danışmanı Sabahattin İsmail, diziye tepki gösterdi.

Başrollerini Ahmet Kural ve Pelin Karahan’ın paylaştığı Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi sosyal medyada tepki topladı. 

KKTC direnişinde yaşanan bazı çatışmaların, dizide çarptırıldığı yönündeki iddialar diziyi tartışma konusu haline getirdi.

KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın eski danışmanı Sabahattin İsmail, dizinin yeni bölüm fragmanına tepki göstererek Twitter'dan paylaşımda bulundu. 

İsmail, fragmanda Denktaş'ın başına Nikos Sampson tarafından silah tutulduğu gösterilen sahneye ilişkin şu ifadeleri kullandı: 

"Geri zekalı mısınız? Samson kim ki Denktaş'ın kafasına silah dayayacak Utanmadan bir de 'Gerçek bir varoluş hikayesi' diyorsunuz! Devlet galası bu saçmalıklar için miydi?

Bu dizi varoluş mücadelemizi değil, insanları arkadan vuran sivilleri katleden eli kanlı katil Sampson'u aklama ve kahraman yapmak için mi yapıldı? Korkak katil bir yığın yalanla davası için korkmadan mücadele eden Liderimiz Denktaş'ı silahla kaçıran bir kahraman olarak gösteriliyor."

TRT 1 dizisi Bir Zamanlar Kıbrıs sosyal medyada tepki topladı: Bu saçmalıklar için miydi? - Resim : 1

BİR ZAMANLAR KIBRIS DİZİSİNİN KONUSU

Dizinin ilk 26 bölümü Kıbrıs Türk halkının 1963-1968 arasında maruz kaldığı sıkıntıları anlatıyor. 1963, Kıbrıs'ta Türkler ve Rumlar yan yana sorunsuzca yaşamaktadır. Adanın pastoral coğrafyasında neşeli hayatlarını süren sakız tüccarı Dereli ailesi, Kanlı Noel olarak bilinen olayların başlaması ile diğer Türk aileler gibi saldırıya uğrar. Birbirlerinden ayrı düşen aile fertleri kasabalarından sürülüp zorunlu bir göçe başlarken ailenin başındaki Kemal Dereli kendi ailesiyle birlikte göç yolundaki binlerce Türk'ün lideri haline gelir.

Kıbrıs'ta yaşam mücadelesi sürerken Türkiye'den adaya gizli görevle yollanan Ankaralı ise Lefkoşa'da olayların seyrini değiştirir. Adada gizli kahramana dönüşen Ankaralı ve ayrı düştüğü nişanlısının hasretle ve yaşam mücadelesi ile harmanlanan aşkı da Dereli ailesinin hikayesi ile iç içe geçer. Kıbrıs Türklerinin varoluş mücadelesini anlatacak olan ve adada yaşanan gerçek olaylardan yola çıkarak kaleme alınan "Bir Zamanlar Kıbrıs" dizisi, Kıbrıs olaylarının şiddetlenmeye başladığı 1963 yılı dönemiyle ekranlara gelecek.

Kaynak: Haber Global TV

dizi haberleri bir zamanlar kıbrıs dizisi bir zamanlar kıbrıs KKTC TRT 1 dizileri bir zamanlar kıbrıs dizisinin konusu