Sefirin Kızı dizisinde affedilmez hata... Senaristlerin gözden kaçırdığı detayı izleyiciler yakaladı

Sefirin Kızı
Sefirin Kızı dizisinde affedilmez hata... Senaristlerin gözden kaçırdığı detayı izleyiciler yakaladı

Star TV ekranlarının sevilen dizisi Sefirin Kızı'nın yayınlanan 41. bölümünde Melek'in velayeti dedesine verilince ortalık karıştı.

Sefirin Kızı dizisinin 41. bölümü konusundan çok senaristlerin yaptığı hatayla konuşuldu. 

41. Bölümde ne olmuştu?

Melek’in kendi ayaklarıyla dedesine gelişi Güven’in bunu fırsata çevirmeye çalışmasına neden olur. Konakta ise Melek’in yokluğu büyük bir kriz yaratır. Kızını bulmak için yollara düşen Sancar’ı Mavi de bir an olsun yalnız bırakmayacaktır.

Beklenmedik bir ziyaretçiyle Dudu’nun hayatı cehenneme dönmek üzeredir. Dudu tekrar güvende hissetmek için Yahya’yı sıkıştırmaya başlar. Halise ise öğreneceği bir gerçekle her şeyi daha da zorlaştıracaktır.

Mavi, Melek konusunda Sancar’a elinden gelen tüm desteği sunarken kendini Melek’in yanı başında bulmaktan da alıkoyamaz. Mavi ve Melek arasında gizli bir bağ inşa edilirken Sancar kızına iyi gelebilmek için her şeyi yapmaya kararlıdır. Müge de ona yardım eli uzatanların arasına katılır. 

Diğer tarafta Melek’ten vazgeçmemeyi kafasına koyan Güven, gizli planının çarklarını döndürmeye başlamıştır bile. Sonunda bu planlarına Melek’in küçük kalbini de alet ederek bir oyun kurar. Bu oyun hem Melek’in hayatını hem de Mavi ve Sancar arasındaki bütün dengeyi değiştirdi.

Sefirin Kızı dizisinde yapılan hata

Sefirin Kızı'nın yayınlanan son bölümünde Melek'in velayeti dedesine verilince ortalık karıştı.

Hukuki bilgisi olan seyirciler velayet hakkının evlat edinme hariç sadece anne ve babaya tanındığını, dizideki bu kararın gerçek hayatla uyuşmadığını belirtti. 

Anne ve babanın vefat etmeleri ya da velayet hakkını kötüye kullanmaları durumunda ise devlet çocuğu korumaya alarak bir kişiyi aile yakınlarından  bir kişiyi vasi olarak atayabiliyor. Ancak Sefirin Kızı'nda Melek'in velayeti doğrudan dedesine veriliyor. 

42. bölümde ne oldu?

Melek’in zorla alınması Sancar başta olmak üzere herkesi perişan eder. Çaresizlikle kavrulan Sancar, kızını geri alabilmek ve velayeti kazanmak için var gücüyle mücadele etmeye başlar. Ancak nihai kararı belirleyecek en önemli şey sosyal hizmetlerin raporu olacaktır.

Yaşananları duyan Mavi, duygularına yenik düşerek soluğu Sancar’ın yanında alır. Kendini bir türlü affedemeyen Sancar ise öğrendiği gerçek sayesinde Mavi ile yüzleşir. Mavi, olanlar yüzünden geçmişin hayaletleriyle savaşırken Sancar’ın bugünkü savaşı için de onun yanı başında dimdik durur. Acıları, onları hiç olmadıkları kadar yakınlaştıracaktır.

Güven, Melek için yarattığı sahte ve sevgisiz düzenle göz boyamaya çalışır. Konak halkı da vicdan azabı içinde Melek’in dönebilmesi için kendilerine çeki düzen verme telaşına düşer. Melek ona sunulan bu yeni hayatta başka başka sınavlardan geçerken, yine babası için ayakta kalmaya çalışır.

Sancar kızını büsbütün kaybetmemek için Güven’den uzak durmak zorunda kalırken Melek hiç beklemediği biri sayesinde sürprizlere gebe bir maceraya atılır. Yaşanan gelişmeyle bu kez herkes şoka uğrayacaktır.

SEFİRİN KIZI DİZİSİNİN KONUSU

Gariban bir yarıcının oğlu olan Sancar, daha çocuk yaştayken Bodrum’a tatile gelen bir büyükelçinin kızı olan Nare’ye sevdalanır. Bu iki zıt çocuk, birbirlerini çok severler, sevdaları için yıllarca mücadele ederler. Sonunda kız oğlana kaçar ama tam kavuştukları gece Nare birden ortadan kaybolur. Bir daha onu gören olmaz. Kimi der denize düştü öldü, kimi der sefir kızı ya Avrupa’ya kaçtı. Bir aşık da onlara türkü yakar, der ki sefirin kızı alaca kuş oldu uçtu. Böylece Nare ve Sancar’ın mutsuz hikayesi bir destana dönüşür.

Bir düğün gecesinde ortadan kaybolan sefirin kızı, tam dokuz yıl sonra, başka bir düğün gecesinde ortaya çıkıverir. Üstelik bu düğün, Sancar’ın düğünüdür ve ona kızını getirmiştir.

Sefirin Kızı dizisi dizi haberleri dizi hataları çekim hataları