Orhan Gencebay, Poster'de sessizliğini bozdu: Konser verecek mi?

Magazin Haberleri

Haber Global'in sevilen programı Poster, 30 Ekim Cumartesi günü 3. bölümüyle seyirci karşısına çıktı. Narmin Balayeva'nın sunuculuğunu üstlendiği Poster'in son bölümüne Orhan Gencebay konuk oldu. Usta sanatçı, Poster'de samimi açıklamalarda bulundu.

"Kültür - sanat, moda, sağlık, güzellik, gezi ve trendleri bir araya getiren 'Poster', her cumartesi saat 17.30'da Haber Global'de ekranlara geliyor. 

Kısa zamanda büyük ilgi gören Poster'in son bölümüne Türk müziğinin usta isimlerinden Orhan Gencebay konuk oldu.

77 yaşındaki sanatçı, Poster'e özel samimi açıklamalarda bulundu. 

"SAHNEYE ÇIKMAYI İSTİYORUM"

Uzun bir süreden beri sahnelerden uzak olan Orhan Gencebay, hayranlarının merak ettiği "Orhan Gencebay ne zaman konser verecek?" sorusunu Poster'de yanıtladı.

Gencebay açıklamasında, "Konserlere hazırlık dönemi çok kapsamlı bir çalışma... Bu çalışmayı yaptıktan sonra da sadece bir konserle kalmamalıyız. Sahneye çıkmak istiyorum fakat henüz tarihine karar vermedim." 

Orhan Gencebay, Poster'de sessizliğini bozdu: Konser verecek mi? - Resim : 1

İşte Orhan Gencebay'ın röportajından öne çıkan bölümler... 

Kendinizi müzik dahisi olarak görüyor musunuz?

"Her zaman daha iyi olacağıma inanarak varlığımı sürdürüyorum. Her zaman eksik olduğumu görüyorum. Yapılacak çok şey var. Öğrendikçe daha mutlu oluyorum. Müzik benim aşkım. Duygu ve düşüncenin özgür alanlarında alabildiğine at koşturmaya çalışıyorum sanki... Yapacağım çok şey var."

Sizin için büyük bir anlamı olan bir şarkınız var mı? Ve sizin için hikayesini dinleyebilir miyiz?

"Şarkılarımın neredeyse büyük çoğunluğunun hikayesi var. Bana göre her şarkı bir romandır. Ben şarkılarım arasında 'en beğendiğim şarkım' diye bir ayrım yapamadım. Bazı anılar daha olumlu etkilemiştir, bazıları ise tam tersidir. Ben duygu ve müzik adamıyım, hissettiğimi yapmaya çalışıyorum."

Sizin için dünya çapında en çok albüm satan sanatçı diyorlar. Bu doğru mu? Bu güne kadar ne kadar albümünüz satıldı?

"Albüm satışlarında dünyada ilk 5'in arasında olduğumu söylerler... Bu, çalışmalarıma ilginin yoğun olduğunun göstergesidir.

Geçmişten bu yana yaklaşık 6 yüz milyon albümüm satıldı, eğer o dönemde korsan olmasaydı 10 katı kadar daha fazla satılırdı... Bu da 4 - 5 milyar demektir... Bu rakamlarla albümlerime bu denli ilgi olduğunu belirtmek istiyorum."

Kaynak: Haber Global TV

Orhan gencebay poster Poster 3. bölüm Haber Global Narmin Balayeva