Başarılı sunucu Narmin Balayeva yeni programını anlattı: Pandemi'de uzak kaldığımız her şey Poster'de!

Haber Global
Başarılı sunucu Narmin Balayeva yeni programını anlattı: Pandemi'de uzak kaldığımız her şey Poster'de!

Narmin Balayeva, kültür sanat, moda, sağlık, güzellik, gezi ve trendleri bir araya getiren 'Poster' programıyla yeni sezonda Haber Global'de seyirci karşısına çıkıyor. Yeni yolculuğunda heyecanlı olduğunu belirten Balayeva ile Poster'i konuştuk.

Kuruluşundan beri yer aldığınız Haber Global’de olmak nasıl bir duygu?

Haber Global'de olmak benim için çok farklı ve değerli bir deneyim. İlk günden bugüne kısa bir sürede medya sektöründe çok önemli bir yere gelen Haber Global’de çalışmak gerçekten gurur verici. Haber Global’in bana televizyonculuk adına gerçekten çok şey kattığına inanıyorum. Takım olarak hepimiz yaptığımız her işin en iyisini yapmaya gayret gösteriyoruz. Böyle tecrübeli bir ekiple, böyle yoğun bir tempoyla çalışmak inanılmaz zevk veriyor.

Geçtiğimiz sezon Haber Global’de yayınlanan Sanat Durağı programıyla izleyici karşısına çıktınız. Bu sezon ekrana gelecek Poster programının farkı ne?

Çocukluğumdan beri sanatın içindeyim. Hayatım tiyatro salonlarında geçti. 5 Senelik müzik okulunu birincilikle bitirdikten sonra Azerbaycan’ın en önemli sanat merkezlerinden biri olan Bakü Müzik Koleji’ne gittim. Ardından Bakü Müzik Akademisi’nde Şan ve Opera oyunculuğu lisans eğitimini tamamladım. Dünyaca ünlü şan sanatçılarından Master Class eğitimi aldım. Annem normalde Edebiyat Öğretmeni ama Şan ve Bale eğitimi aldığı için sanatla bağını hiç koparmadı. Bu nedenle ailemizde hep sanat konuşuldu. Çocukluk masallarım Mozart ve Beethoven’ın hikayelerinden ibaretti. Master eğitimimi ise Marmara Üniversitesi Sinema bölümünde yaptım. Böylece sanatın farklı dallarını daha iyi öğrendim. Sanat Durağı programını yaparken de keyif aldım. Fakat pandemi zamanı uzak kaldığımız her şeyi ekibimizle birlikte bir programda toplamak istedik. Poster tam da böyle bir program oldu. İçinde kültür sanat, moda, sağlık, güzellik, gezi ve trendler yer alıyor.

Programda ünlü konukları ağırlayacak mısınız?

Evet ağırlayacağız. Sanat dünyasından alanında ünlü isimlerle çok keyifli röportajlarımız olacak. Sadece sanat değil, özel hayatlarını ve haklarında merak edilenleri de konuşacağız.

Başarılı sunucu Narmin Balayeva yeni programını anlattı: Pandemi'de uzak kaldığımız her şey Poster'de! - Resim : 1

Kültür- Sanat, moda ve yeni yerler keşfetmek ile aranız nasıl?

Çok iyi. Daha önce de söylediğim gibi hayatım sanatın içinde geçti. Modayı takip ediyorum. Genellikle ünlü markaları takip etmeye çalışıyorum. Yeni yerler keşfetmeyi seviyorum. Adı duyulmamış, popüler olmamış yerler daha fazla ilgimi çekiyor. Fransa’nın Paris şehrine gitmek yerine Saint-Etienne’e gitmek benim için daha keyifli diyebilirim. Benim gibi farklı yerleri merak eden izleyicilerimizin de çok olduğunu düşünüyorum. Sevgili Haber Global izleyicileri her cumartesi 17.30’da Poster’de bütün bu konuları en güncel haliyle takip edebilecekler.

Modayı günlük hayatınızda nasıl uyguluyorsunuz?

Günlük hayatımda modayı takip ediyorum ama ben daha çok bana yakışanın ne olduğuna dikkat ediyorum. Her kadının ve erkeğin farklı vücut şekli var. Poster’de trendlerden olduğu kadar kıyafet seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiği konularını da ele alacağız.

İş dışında vaktinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

İş dışında postür, fonksiyonel ve calisthenics egzersizleri yapıyorum. Küçük yaşlarda duyduğum her müziğe tepki veriyordum. Müziğe olan ilgimi annemin de fark etmesi ve beni yönlendirmesiyle piyona çalmaya başladım. Piyona çalmayı çok seviyorum ve genellikle Debussy ve Beethoven’ın eserlerini çalıyorum. Farklı kültürlere ait yemekler yapmaya ve yeni tatlar keşfetmeye çalışıyorum. Zaman buldukça İstanbul’da görülmesi gereken yerleri geziyorum. Hava yağmurluysa en sevdiğim şey bir fincan kahvemle kitap okumak.

Narmin Balayeva'nın sunuculuğunu üstlendiği Poster her cumartesi 17.30'da Haber Global'de!

Haber Global Narmin Balayeva