Nusret'in restoranındaki fiyatlar Londra'da yine gündemde! 465 bin lira hesap olur mu?

Nusret'in restoranındaki fiyatlar Londra'da yine gündemde! 465 bin lira hesap olur mu?

Dünya kamuoyunda 'Salt Bae' olarak da bilinen ünlü şef Nusret Gökçe'nin Londra'daki restoranı, işletme hakkındaki kötü yorumları 'silmekle' suçlanırken, restorandaki 'aşırı yüksek' fiyatlar tepkiler devam ediyor. Reddit'e yüklenen fişte Nusret'in kuver için aldığı bedel görenleri şaşırttı.

Nusret Gökçe’nin Britanya’nın başkentinde Londra’daki yeni restoranı fiyatlarıyla ülkenin gündeminde kalmaya devam ediyor.

Et tuzlama hareketi sayesinde ‘Salt Bae’ lakabıyla dünyaca ünlü bir figür haline gelen kasap Gökçe’nin Knightsbridge’deki Park Tower otelde bulunan restoranı geçen ay açılış yapmıştı.

 'Nusr-Et' şubesindeki biftek fiyatlarına tepkiler sürerken, işletme hakkındaki olumsuz değerlendirmelerin sosyal medya hesaplarından ve Google'dan silindiği ileri sürüldü.

Söz konusu restoran, fiyatları eleştiren yüzlerce olumsuz yoruma rağmen Google'da 4.8 puanla yer alıyor.

"TEŞEKKÜRLER, ALMAYAYIM"

Jamz isimli Twitter kullanıcısı açılış gecesinde gittiği restoranda gelen hesabın fotoğrafını paylaşmıştı. “Dört Red Bull için 44 sterlin (530 lira). Şaka” notuyla paylaşılan adisyonda en çok dikkat çeken yemek 630 sterlinlik (7 bin 700 lira) fiyatıyla Tomahawk steak olmuştu.

 Twitter kullancıları hesabın fotoğrafını paylaşıp restoranın fiyatlarına tepki göstermişti. Bir kullanıcı fotoğrafı “Salt Bae’nin Türkiye’deki restoranına uçakla gidip yemek Londra’dakinden daha ucuz. Bir kola için 9 sterlin (107 lira), Tomahawk steak için 630 sterlin… Teşekkürler, almayayım” notuyla paylaşmıştı. Bir başka kullanıcı ise hesaptaki tek makul fiyatlandırmanın ikram çaylar olduğunu yazmıştı.

Restoranda altın kaplı Tomahawk steak için 1450 sterlin (17 bin 700 lira) ödemesiyle gündeme gelen TV ünlüsü Gemma Collins, bu abartılı harcama nedeniyle yaşadığı suçluluk duygusundan ötürü bir hayır kurumuna sutyenlerini bağışladığını duyurmuştu.

465 BİN LİRA HESAP

Reddit’te isimsiz bir kullanıcının paylaştığı hesapla restoran yeniden fiyatlarıyla gündem oldu. 37 bin sterlinlik (465 bin lira) hesapta ‘aslan payı’ 30 bin sterlinle içkiye gitmiş. Bir şişe Petrus 1996, 9 bin 100 sterlin (114 bin lira), iki şişe Petrus 2003 şarap, 19 bin 900 sterlin (240 bin lira) ve iki şişe Dom Perignon rose 2006, 1620 sterlin (20 bin lira).

Nusret'in restoranındaki fiyatlar Londra'da yine gündemde! 465 bin lira hesap olur mu? - Resim : 3

16 porsiyon baklava 400 sterlinlik (5 bin lira) fiyatıyla diğer bir dikkat çeken kalem. En ucuz yemek bir yan ürün olan patets püresi 12 sterlin (150 lira). Servis ücreti olarak 4 bin 829 sterlin (60 bin 500 lira) alınmış.

Reddit kullanıcıları paylaşımla ilgili karışık tepkiler gösterdi. Biri hesabı ‘güpegündüz hırsızlık‘ olarak yorumlarken bir diğeri ‘zengin ve aptal olmanın sonucu’ diye değerlendirdi.

salt bae Nusret Gökçe