Netflix'ten ortak şifre kullanımına karşı önlem

Netflix
Netflix'ten ortak şifre kullanımına karşı önlem

Dijital dizi ve film izleme platformu Netflix, aboneleri arasında yaygın olan ortak şifre kullanımını kısıtlamaya yönelik bir adım attı.

Netflix CEO'su Reed Hasting, müşterilerinin hesaplarını başkalarıyla paylaşmalarına aldırış etmediklerini söylemişti.

Ancak görünen o ki, Netflix bu fikrinden vazgeçti. Yakında arkadaşınızın şifresiyle Netflix izleyemeyeceksiniz.

The Streamable tarafından verilen bilgiye göre Netflix, artık ayrı evlerde oturmalarına rağmen şifreleri paylaşan müşterilerine engel olmaya başladı.

Ortada resmi bir açıklama yok ancak bazı Netflix aboneleri arkadaşlarının şifreleriyle Netflix'e girmeye çalıştıklarına bir uyarı mesajı aldıklarını bildirmeye başladı. 

Netflix'ten ortak şifre kullanımına karşı önlem - Resim : 1

Mesajda "Eğer bu hesabın sahibiyle aynı yerde yaşamıyorsanız, izlemeye devam etmek için kendi hesabınızın olması gerekir" yazıyor. 

Mesajın devamında kullanıcılardan hesabı bir e-posta veya metin doğrulama koduyla doğrulamaları isteniyor. Eğer doğrulayamazsanız size Netflix'e abone olmanızı tavsiye ediyor.

Netflix bu değişiklikle ilgili The Streamable'a "Netflix hesaplarının kullanan kişilerin o hesap için yetkili olduğunu anlamaya yardımcı olmak için bu tasarlandı" diye açıklama yaptı. 

Uyarının neye göre çıktığı bilinmiyor. IP adresi ya da başka bir ölçüt olup olmadığı net değil. 

Netflix abonelerinin kabul ettiği hizmet şartlarına göre abonelerin şifrelerini evleri dışındaki kişilerle paylaşmaları yasak. Ancak bunu yapmayan yok.

Netflix şu ana kadar sadece uygulamayı aynı anda kullanabilecek cihaz sayısını kısıtlamayı kontrolle yetiniyordu. Abonelik ücreti cihaz sayısına göre belirleniyordu.

İŞTE, NETFLİX ÜYELİK ÜCRETLERİ:

Temel üyelik: 26,99 TL/ay - Tek cihaz, SD çözünürlük

Standart HD: 40,99 TL/ay - İki cihaz, HD çözünürlük

Özel Ultra HD: 54,99 TL/ay - 4 cihaz, Full ve Ultra HD çözünürlük

Kaynak: Haber Global TV

Netflix Netflix şifre