Life Goes On'un down sendromlu oyuncusu Andrea Fay Frieadman hayatını kaybetti

Magazin Haberleri 2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti Kimdir
Life Goes On'un down sendromlu oyuncusu Andrea Fay Frieadman hayatını kaybetti

TV draması Life Goes On'daki rolüyle hatırlanan down sendromlu oyuncu Andrea Fay Frieadman 53 yaşında öldü.

Joseph Travolta'nın aile draması "Carol of the Bells"ten de hatırladığımız başarılı oyuncunun Santa Monitca'da alzheimer'a bağlı komplikasyonlar nedeniyle gözlerini hayata yumduğu açıklandı.

Life Goes On'un down sendromlu oyuncusu Andrea Fay Frieadman hayatını kaybetti - Resim : 1

ANDREA FAY FRIEADMAN KİMDİR?

Down sendromlu bireylerin de eğlence dünyasında var olabileceğini kanıtlayan Andrea Fay Friedman, Life Goes On'da Charles Corky Thacher'ın arkadaşı Amando Swanson karakterine can veriyordu.

Friedman'ın yer aldığı yapımlar arasında Baywatch, Chicago Hope, Law & Order: Special Victims Unit, ER, The Division, Saving Grace gibi diziler bulunuyor.

Oyuncunun hayatı aynı zamanda 2009 yılında "A Possible Dream: The Andrea Friedman Story" adlı bir belgesele de konu olmuştu.

2010 yılında Family Guy'ın bir bölümünde Down sendromlu bir karakter olan Ellen'ı seslendirmişti.

Friedman'ın ölümünden önceki son projesi biyolojik annesini arayan genç bir adam ve evlatlık bir gencin hikayesini anlatan Carol of the Bell olmuştu.

Kariyerinde 1991 ile 2019 yıllarında aktif olmuştu.

Andrea Fay Friedman oyunculuk dışında öğrencilere bağımsız yaşamayı öğreten bir girişim olan UCLA'nın Pathway programında yardımcı öğretmen olarak görev yapıyordu.

1 Haziran 1970 tarihinde Kaliforniya'da doğan oyuncu West Los Angeles Baptist Lisesi ve Santa Monica Koleji'nden mezundu. Bowling oynamaktan ve kayak yapmaktan hoşlanan Friedman az da olsa Japonca biliyordu.

 

Kaynak: Haber Global TV