Bir efsane daha son nefesini verdi... Sör Paul McCartney'nin Wings'teki gitaristi Denny Laine hayatını kaybetti

2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti Kimdir Kültür Sanat haberleri
Bir efsane daha son nefesini verdi... Sör Paul McCartney'nin Wings'teki gitaristi Denny Laine hayatını kaybetti

Wings ve Moody Blues'dan tanıdığımız ünlü müzisyen Denny Laine 79 yaşında hayatını kaybetti.

Moody Blues'un solisti olan ve Sör Paul McCartney'nin grubu Wings'in gitaristliğini de yapan Denny Laine, 79 yaşında öldü.

Acı haberi eşi Elizabeth Hines duyurdu. Hines, Denny'nin akciğer hastalığıyla uzun süredir devam eden mücadelesini kaybederek öldüğünü açıkladı.

DENNY LAINE KİMDİR?

Moody Blues'la adını müzik tarihine kazıyan Laine, milyonlarca satan Go Now'una hayat veren isimdi. Ayrıca The Wings'in hit şarkısı Mull of Kintyre'ye de adını yazdırdı.

Laine'in ölümünün ardından Sör Paul McCartney, Instagram'dan bir baş sağlığı mesajı yayınladı. McCartney, "Olağanüstü bir vokalist ve gitaüristti, harika bir mizah anlayışına sahip bir yetenekti. Her zaman diğer insanlara yardım etmeye hazırdı. Ayrılmıştık ama son yıllarda dostluğumuzu yeniden kurmayı ve birlikte geçirdiğimiz zamanlara ait anıları paylaşmıştık" diye yazdı.

Channel Adaları'nda doğan ve asıl adı Brian Hines olan Denny Laine, Birmingham'da büyüdü. Caz efsanesi Django Reinhardt ona gitar çalması için ilham verdi.

Sahne adını Denny Laine'in de ilginç bir hikayesi vardı. Denny onun çocukluktaki takma adıydı, Laine ise kız kardeşinin en sevdiği şarkıcı olan Frankie Laine'den alındı.

Müzik kariyerine The Diplomats adlı yerel bir grupta başladı. Ancak grup plak seçmelerinde başarısız olunca Laine de Moody Blues'a katıldı. Go Now şarkısıyla grup bir numaraya ulaştı. Peşinden The Bottom of My Heart ve Bye Bye Bird gibi R&B'dan etkilenen tekli geldi.

Ancka ticari açıdan çok başarılı olamadı. Moody Blues, Nights In White Satin'le ortalığı yıkıp progressive rock grubu olarak kendini yeniden keşfetmeden kısa bir süre önce gruptan ayrıldı.

Bir sonraki projesi Denny Laine Strign Band oldu, ancak işler iyi gitmedi. İspanya'ya gidi flamenko gitarı eğitimi aldıktan sonra kısa bir süre hard rock grubu Air Force'a katıldı.

Peşinden Sör Paul McCartney'nin ilk grubu Wings'e alındı. Laine gitar, bas ve vokalle gruba destek oldu. Jet, Band on the Run ve Live and Let Die gibi şarkılara önemli katkılar verdi.

Grupta McCartney'nin gölgesinde olsa da Bilboard'a verdiği röportajda bundan rahatsı olmadığını söylemişti.

Laine, "Dünyayı dolaşıyordum, çok şey öğreniyordum. İyi vakit geçiriyorum" demişti.

Wings dağılınca Laine solo olarak kariyerine devam etti.

Son solo albümü The Blue Musician 2008'de yayınlandı.

Kaynak: Haber Global TV