Kırmızı Oda'nın Sultan'ı Sedef Akalın: Dizinin kadına şiddete karşı misyonu var!

Kırmızı Oda
Kırmızı Oda'nın Sultan'ı Sedef Akalın: Dizinin kadına şiddete karşı misyonu var!

TV8'in sevilen dizisi Kırmızı Oda'da Boncuk'un annesi Sultan'ı canlandıran Sedef Akalın, ekran yolculuğu biten ama hafızalara iz bırakan karakterini Haber Global'e anlattı.

Bazı karakterler vardır, yer aldıkları projelerde öyle gerçek oynarlar ki hafızalardan uzun süre silinmezler. Oyuncu Sedef Akalın da Kırmızı Oda’da sergilediği performansıyla o oyunculardan birisi olduğunu ortaya koydu. 

Kırmızı Oda’da kocasından fiziksel ve psikolojik şiddet gören, gözü önünde aldatılan bir kadını canlandıran Sedef Akalın, “Sultan’ı oynarken üzerimde baskı hissettim” dedi. 

Kırmızı Oda’nın gerçek hikayelerden uyarlanması farklı görüşler ortaya çıkardı. Bir kesim karakterlerin iyileşme yolculuklarını samimi bulurken, diğer kesim ise terapist ve danışan arasındaki ilişkiyi eleştiriyor. Hem oyuncu hem de izleyici olarak sizin bu görüşler hakkındaki değerlendirmeniz nedir?

Kırmızı Oda’da ekrana gelen hikayeler normalde 4-5 senede toparlanan hastalıklarsa, dizi bunu 10-8 bölüme göstermeye çalışıyor. Dolayısıyla her ayrıntıya yer verilmesi imkansız.

Buradaki önemli nokta Kırmızı Oda'nın vurguladığı detaylar aslında. Mesela diziyle beraber Türkiye'de psikolog ve psikiyatri kavramı konuşulmaya başladı. Birçok psikolojik travmanın ardında şiddetin olduğu görüldü. 

Sorgulanabilir şeyler herkese göre var olabilir ama benim için önceliği dizinin farkındalık yaratıyor olması...  Dizilerde töre cinayetleri, kadına şiddet hep işlenen konular ancak böyle noktalara bağlanmıyordu. Kırmızı Oda'da şu an aynı konular daha derinlemesine inceleniyor.

Kırmızı Oda'nın Sultan'ı Sedef Akalın: Dizinin kadına şiddete karşı misyonu var! - Resim : 1

Bu hikayenin ve karakterinizin gerçek hayattan uyarlanmış olması üzerinizde baskı oluşturdu mu?

Oynadığım tüm rollere hep sorumluluk hissederek yaklaştım. Şimdiye kadar canlandırdığım karakterlerin hepsinin derinliği vardı. Kırmızı Oda'da canlandırdığım Sultan karakterinin ise gerçek biri olması tabii ki baskı hissettirdi. Ama baskıdan çok o acıların karşılığını vermeye çalışırken zorlandım.

Kadına şiddet, taciz, tecavüz, cinsel istismar toplumun kanayan yarası… Kırmızı Oda'da tüm bunların yarattığı travmaların boyutu çarpıcı bir şekilde sergileniyor. Bu anlamda dizinin bir misyonu olduğunu düşünüyor musunuz?

Hikayeleri ele alış şekli zaten bunu gösteriyor. Dizi aslında ufak görünen, çocuklukta olan şeylerin nelere yol açabileceğini gösteriyor. Bu anlamda Kırmızı Oda'nın böyle bir misyonu olduğunu düşünüyorum. 

Kırmızı Oda’daki serüveniniz bitti. Şimdi neler yapmak istiyorsunuz?

Görüştüğüm içimi kıpır kıpır eden iki proje var bakalım. Beni takip edenler şimdi bir komedi de yer almamı istiyorlar çünkü çok ağladılar.  Bağımsız filmlerde oynamayı da çok seviyorum. Onlar benim kıymetlim. Ve sahneye dönmek içinde gün sayıyorum. Sekiz senedir ilk kez bu sezon sahnede değilim çünkü.

Kırmızı Oda'nın Sultan'ı Sedef Akalın: Dizinin kadına şiddete karşı misyonu var! - Resim : 2

SEDEF AKALIN KİMDİR?

Sedef Akalın, 24 Kasım 1981'de İzmir'de dünyaya gelmiştir. Oyunculuk üzerine eğitim aldıktan sonra kameralar karşısına 2013 yılında ‘Eski Hikaye’ adlı dizi ile geçmiştir.

Sonrasında Bedel, Kara Yazı, Gülperi gibi dizilerde ve Locman, Kader Postası, Kumbara gibi filmler yer alan Sedef Akalın, TV 8 ekranlarında yayınlanmakta olan ‘Kırmızı Oda’ adlı dizide Boncuk’un annesi Sultan karakterine hayat vermiştir.  

SEDEF AKALIN’IN ROL ALDIĞI DİZİLER:

2020 – Kırmızı Oda (Boncuk’un annesi Sultan) (TV Dizisi)

2018 – Gülperi (Özlem) (TV Dizisi)

2017 – Kara Yazı (TV Dizisi)

2015 – Bedel (TV dizisi)

2013 – Eski Hikaye (TV Dizisi)

Kaynak: Web Özel

Kırmızı Oda dizisi Sedef Akalın Kırmızı Oda dizisi haberleri Sedef Akalın haberleri Sedef Akalın kimdir