Jessica Simpson ismini nasıl geri kazandı?

Web Özel Magazin Haberleri
Jessica Simpson ismini nasıl geri kazandı?
Britnes Spears, Christina Aguilera ve Jessica Simpson 2000'lerin başlarındaki sarışın pop star akımının öncüleriydi. Fotoğraf: Shutterstock

Ünlü pop yıldızı Jessica Simpson kendi adını verdiği ayakkabı-giyim firmasının kontrolünü geri aldı. Alkol bağımlığından kurtulan 42 yaşındaki üç çocuk annesi bu kadını artık yeni bir hayat bekliyor.

Kaybettiği şirketini yeniden almaya karar verdiğinde bir hastane yatağında yatıyordu. Soluk alma makinasına bağlıydı, üçüncü çocuğuna 34 haftalık hamileydi. 2019 yılının başında gerçekleşen bu sahnede üçüncü kızız Birdie o gün doğmadı ancak büyük bir karar aldı. Sarışın pop yıldızları modasının temsilcisi Jessica Simpson yıllardır adını müziği ile duyuramasa da yeniden şirketi ile duyurmaya karar vermişti.

Jessica Simpson şarklıları, hayatını anlattığı bir reality show ve MTV’de saatte beş kez yayınlanan video klipleri ile daha 23 yaşında şöhretin zirvesindeydi. Erken yaşta evlenmesi hayatını düzende tutmasına pek de yardımcı olmadı. Yıllar içerisinde başta alkolizme yol açacak alkol alışkanlığı olmak üzere pek çok kötü alışkanlık edindi.

İlk kocası ile boşandıktan sonra bir Amerikan futbolu  yıldızı olan Eric Johnson ile hayatını birleştirdi. İki çocuğu olan bu kadının alkol alışkanlığı devam ediyordu. Halk onu ünlü talk showlarda sarhoş görmeye alışmıştı. 2019 yılına gelindiğinde gördüğü tedavilerin de etkisiyle alkolü bıraktı. Instagram’da kısa sürede milyonlarca takipçiye ulaştı.10 yılı aşkın süredir yeni bir albüm kaydetmemişti.

MİLYAR DOLARLIK SARIŞIN

2005 yılında şöhretinin zirvesindeyken etrafının tavsiyesi ile moda işine girdi. Tabii ki bir tekstil fabrikası açmadı. Uygun fiyatı veren üreticilere isim hakkını kiraladı. Tabii bunun için de bir şirket kurmak gerekiyordu. Özellikle Orta Batı ABD pazarını hedefledi. Ülkenin en iyi üreticileri ile çalıştı. Annesi Tina, işlerin başında duruyordu. İşler öyle bir tuttu ki markanın satışları 1 milyar doları gördü. 2012 yılına kadar Simpson’un işlerini babası Joe yürütüyordu.

Simpson’ın çocukluğu zamanında ailesinin işleri için tam 18 kez taşındılar. Babası mektupların üzerine pul yapıştırılan bir makine satarken, annesi aerobik dersleri veriyordu. Simpson ergenliğe adım atarken babası onun sesinin gerçekten para edebileceğini düşündü.

Jessica Simpson ismini nasıl geri kazandı? - Resim : 2
Simpson ve ikinci eşi Eric Johnson, 2014 yılında bir davetteler. Fotoğraf: Shutterstock

CAMUTO İLE İŞBİRLİĞİ

Simpson 23 yaşına geldiğinde ünlülerin hayatını belki de ilk kez bir reality show’a taşınmasına öncülük etti. Kocası ile hayatının sahneleneceği Newlyweds (yeni evliler) tam altı sezon sürdü. 2006 yılında ilk eşi ile boşandılar. O günlerde moda markası ise harika gidiyordu. Simpson sahnede ne giyse hayranları ertesi hafta markasını satın alıyordu. İşe topuklu ayakkabı tasarımları ile başlamışlardı. Ayakkabılarını ünlü üretici Camuto Group üstlendi. Grup ile iyi ilişkiler sonucu şirket daha sonra 20 farklı Simpson ürününün daha üretimini daha yaptı.

2013 yılında ise işlerini kontrol eden babası Joe ve markasının başında duran annesi Tina boşandı. Sektördeki pek çok insana göre Jessica Simpson markasının başarısı ağırlıklı olarak annesi Tina’ya ait.

Moda sektörünü bilen isimlere göre ünlü markalarında koleksiyon güzel olduğu takdirde yürüyen bir işi bozmak çok zor. Tabi ünlü olan isim skandallara karışmazsa.

2015 yılında Simpson’ı başarıya götüren isimlerden olan Camuto ayakkabılarının sahibi Vince Camuto hayata gözlerini yumdu. Kanser olduğunu herkesten saklamıştı. Camuto’dan sonra şirketin yönü belli değildi. Ya halka arz ile kamuya açılacaktı ya da kendini büyük ayakkabı şirketlerine satacaktı. Nisan 2015’te Jessica Simpson Collection’ın yüzde 62.5’i Sequential firması tarafından 117 milyon dolara satın alındı.

Jessica Simpson ismini nasıl geri kazandı? - Resim : 3
Simpson ve ilk eşi Nick Lachey, yıl :2000. Fotoğraf: Shutterstock

'FİLMİN ÇIKMIYOR, BAŞARISIZSIN'

Sequential o aralar çok fazla satın alma yapıyordu ve borçlarının vadesinin gelmeye başladığı belliydi. Sequential’da Simpson’ın arkasında duran birkaç yöneticinin şirketten çıkması ile Jessica kendini çok yalnız hissetti. Mevcut yönetim kötü satışlarla ilgili olarak sürekli onu suçluyordu. Simpson, “Yeni bir filmim çıkmadığı için satışlar kötü gibi bir muameleye maruz kaldım” diyor. Anne kız markayı bu şirketten geri almaya karar verdi.

Simpson daha sonra anılarını yazdığı Açık Kitap isimli biyografisinden kazandıkları ile maddi olarak da güçlü bir duruma gelecekti. Parayı bulduktan sonra finansın geri kalanı için özel bir banka ile anlaştı. Geçen ağustos ayında Sequiental iflas etti, hakim ise Jessica Simpson Collection’ı 65 milyon dolar karşılığında Jessica Simpson ve iki ortağına satılmasına karar verdi. Şimdi Simpson’ın önünde ismini verdiği markayı yeniden ayağa kaldırmak gibi büyük bir görev var, bu kez köprünün altından çok sular aktı.

*Yukarıdaki derlemede yer alan bilgilerin tamamı Bloomberg Businessweek'te Stephanie Clifford ve Eliza Ronalds-Hannon imzasıyla yayımlanan 'How Jessica Simpson Almost Lost Her Name' isimli makaleden alınmıştır.

Kaynak: Web Özel

Jessica Simpson