Evet babasını biliyoruz... Peki Britney Spears'in annesi ne yaptı?

Web Özel
Evet babasını biliyoruz... Peki Britney Spears'in annesi ne yaptı?
Britney Spears ve annesi Lynne otomobillerine hücum eden fotoğrafçılardan kurtulmak için polisi ararken... Fotoğraf: Shutterstock

Britney Spears hayatının kontrolünü eline aldığından beri manşetlerden düşmüyor. Sürekli olarak babasının ona ne kadar kötü davrandığını gördük. Peki ya annesi? Spears'ın serveti ve yaşamı elinden kayarken anne Lynne Spears ne yapıyordu?..

Britney Spears’in başına gelenler çoğu insanın malumu ama kabaca bir üstünden geçelim. Spears son yıllarda ‘babasının izni olmadan tuvalete dahi gidemiyordu’ desek yeri. Dünyaca ünlü şarkıcıya babası Jamie Spears vasi olarak atanmış, bütün malvarlığını ve hayatını kontrol ediyordu. Bu vasilik geçici olarak kaldırıldı, Spears Instagram hesabının kontrolünü geri alır almaz ‘döndüm’ mesajını verdi.

Spears’ın kendi hayatını kontrol etmesine izin verilmiyor oluşunda hep babası Jamie Spears suçlandı. Kızı üzerinden kendine ayda 16 bin dolar maaş bağlayan Jamie Spears, Britney’in akıl sağlığının bozuk olduğu iddiasıyla kızının vasiliğini üzerine almasına rağmen, Spears’i dünya turnelerinde çalıştırmakta bir beis görmemişti.

Britney Spears’in annesi Lynne Spears ise vasilik tartışmalarının bir şekilde hep dışında kaldı. Britney’in etrafındaki çoğu insan biliyor ki annesinin bu günlere gelmesinde büyük emeği var. Spears’ı evlerinin olduğu Louisiana’dan Mickey Mouse Club seçmeleri için New York’a getiren ve çocuğundaki potansiyeli gördüğü için New York’a taşınan annesi Lynne’di.

Lynne Spears, kocası Jamie ile 2002 yılında boşandı. Kızının vasilik davası gündeme geldiği zaman endişeli olduğunu, eski eşinin davranışlarını tasvip etmediğini söyledi. Peki Spears ile annesinin ilişkileri nasıl? Kariyerinin başında bu ilişki çoğu zaman idealize edilebilecek bir düzeydeydi. İkili Kalpten Kalbe ismini verdikleri bir kitap bile yazdılar. Bu kitapta başarı yolundaki kızlarını destekleyen annelere tavsiyeler yer alıyordu.

Evet babasını biliyoruz... Peki Britney Spears'in annesi ne yaptı? - Resim : 1
Lynne ve James Spears çifti 2002 yılında boşandı. Fotoğraf: Shutterstock

'ANNESİ HEP TOPLAR'

Britney hayatında ne kadar dağıtırsa dağıtsın annesi Lynne’in onu hep toplayacağı gibi bir imaj oluşmuştu. Annesi Lynne de maddi olarak Britney’in başarısında pay alıyordu.

Lynne Spears 2010 yılında ‘Fırtınanın içinden’ isimli bir kitapta anılarını topladı. Burada fırtına sözcüğünden kasıt kızının ünüydü. Kitapta kendisini, kocasının alkol alışkanlığı ve aldatma huyları arasında savrulan bir kadın olarak tasvir etmişti. Kitapta yer alan bir anıya göre; kocasının alkol alışkanlığını durdurmak için eline aldığı bir pompalı tüfeği soğutucuya doğru tutarak, Jamie’ye bu konuda ne kadar ciddi olduğunu hissettirmeye çalıştı.

Britney yıllardır kanunlar gereği kamuoyu açıklaması yapamıyor, dolayısıyla babası ve annesi hakkında da konuşamıyordu. Bu hafta daha sonradan sildiği bir Instagram paylaşımında annesinin hayatını ‘gizlice mahvettiğini’ yazdı. Spears, “Babam 13 yıl önce vasilik işlemlerini başlatmış olabilir ama insanlar bilmez, ona bu aklı veren annemdi” ifadelerini kullandı.

Evet babasını biliyoruz... Peki Britney Spears'in annesi ne yaptı? - Resim : 2
Britney Spears akıl sağlığı yerinde olmadığı iddialarıyla servetinin kontrolünü babasına verirken dünya turunda konserler düzenleniyordu. Fotoğraf: Shutterstock

13 YILDIR NEREDEYSE GÖRÜŞMÜYORLAR

Lynne Spears, Britney’in vasilik süreci içinde her yıl Louisiana’daki ev için Spears’tan 150 bin dolar aldı. Vasiliğin içinde olduğu 13 yıl içerisinde anne kız arasında çok sınırlı bir ilişki vardı.

Annesi Lynne’in vasilik davasının yasal giderleri için Spears’ten 650 bin dolar talep etmesi ünlü yıldız için bardağı taşıran son damla oldu ve Instagram üzerinden şu notu paylaştı: “ 'Olan bitenden haberim yok' tavrını da al ve kendini s…”

Spears kariyerinde yükselişe geçerken her adımda annesi Lynne de vardı. Bazılarına göre babası Jamie ve annesi Lynne küçük bir kasabadan geliyorlar ve kızları şöhreti ne kadar kaldıramadıysa kendileri de o kadar kaldıramadı. Bazen evde yiyecek olmadığı için baba Jamie avlanmaya çıkardı, bu aile için kızlarının yakaladığı şöhret piyangoyu tutturmak gibi olmuştu.

Kızı 2000 yılında ‘Opps… I did it again’ albümü ile başarıdan başarıya koşarken annesi, Britney’in dinlenme zamanları için yeterince alan yaratmamış ve çalışması için sürekli onu teşvik etmişti.

Genç veya çocuk yaşta star olan isimlerin aileleri bazen ne yapacaklarını bilemez. Aileler çocukları için en iyisini yaptıklarını düşünürken fark etmeden onlara büyük zarar veriyor da olabilirler.

*Yukarıda yer alan derlemedeki bilgilerin tamamı The Telegraph’ta Sarah Ditum imzası ile yayımlanan ‘Is it time to take a closer look at Lynne Spears’s role in Britney’s conservatorship’ isimli makaleden alınmıştır.

 

Kaynak: Web Özel