Aras Bulut İynemli açtı ağzını yumdu gözünü! Disney'e neden tepki göstermediğini anlattı!

Haberglobal.com.tr
Magazin Haberleri Disney Plus Atatürk
Aras Bulut İynemli açtı ağzını yumdu gözünü! Disney'e neden tepki göstermediğini anlattı!

Başrolünde yer aldığı Disney'in Atatürk filmini son anda yayınlamaktan vazgeçmesi sonrası hiçbir açıklamada bulunmayan Aras Bulut İynemli, 'Korkaklığından sustu' eleştirilerine ilk kez yanıt verdi.

Atatürk 1881 - 1919 filminde Atatürk'ü oynayan Aras Bulut İynemli, TV100'de yayınlanan 'Az Önce Konuştum' programında gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. Candaş Tolga Işık o programda Aras Bulut İynemli'ye 'Oyuncu olarak Atatürk olduğun ilk anı anlatsana aynada kendinle göz göze geldiğin anı?' diye sordu.

Aras Bulut ise o ilk anı, ' Bismillah dedim. Zaten makyajın da çok büyük bir hazırlığı vardı ama karavanda hadi bir test çekimi yapacağız dediğim bir yerde karavandan indim ağlayan, şaşıran. Onu zaten halletmem 4-5 günümü aldı' dedi. 'Benzemenin ötesine geçmek istedik' diyen İynemli ağlayan kişinin ise kostüm şefi olduğunu belirtti.

"DISNEY'E KIRGINIM VE KIZGINIM"

Filmin yayınlanmasına 3 ay kala yayıncı kuruluş Disney'in çekilme kararına ilişkin de açıklamalar yapan İynemli şunları söyledi;

"Kızgınım ve kırgınım. Sen, ben bir kişi daha var yola çıkıyoruz. Sen yayıncısın, yapımcı ve biz ekibiz. Sen son 3 ay kala ‘Ben yokum’ diyorsun kırılmaz mıyım sana kızmaz mıyım, bir de söz konusu Atatürk. Disney Herkes tepkisini başka türlü dile getirir, ben işin içindeki kişi olarak tepkimi bu şekilde dile getirdim. Ne zaman biraz daha kişiselleştirilmeye başladı o zaman cevap verdim. Ne yaptıysam kararlı bilerek yaptım. Ben 14 senedir bu işi yapıyorum çok tecrübeliyim diye konuşmuyorum ama benim bir yolum var o yolda da kendime göre kendi bildiğim kendi sahiplendiğim şekilde verdim kararlarımı aslında. Susma değil, ‘Korkaklığından sustu’ ya da ‘Sözleşmesi vardı sustu’ dendi edebimizden adabımızdan da susuyoruz, anamızdan babamızdan böyle öğrendik biz."