Disney+ Türkiye'den 'Atatürk' dizisi açıklaması

Disney Plus Dizi Haberleri Magazin Haberleri
Disney+ Türkiye'den 'Atatürk' dizisi açıklaması

Disney+ Türkiye, yaptığı açıklamada 'Atatürk' dizinin yayınlanacağını duyurdu; "Orijinal dizi Atatürk çok yakında Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında yayında."

2022 yılının Haziran ayında Türkiye’deki yayın hayatına başlayan Disney+ projelerini yıl sonuna kadar durdurma kararı sebebiyle konuşulmaya devam ediyor.

Disney+ Türkiye, Aktris ve Arayış dizileri hariç platformdaki tüm orijinal yerli içeriklerini kaldırdı.

Aynı zamanda eski yapımların arşivde saklanma sürecinin platforma ayrı bir maliyete neden olması sebebiyle Recep İvedik 7, Kaçış ve Bursa Bülbülü gibi içerikler de platformdan geçici bir süreliğine kaldırıldı.

Disney+ Türkiye'den 'Atatürk' dizisi açıklaması - Resim : 1

Tüm bu gelişmelerin ardından The Armenian önceki gün National Committee of America (Amerika Ulusal Ermeni Komitesi), sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Disney Plus Türkiye'nin 'Atatürk' dizisinin iptal etmesini istedi.

Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel olarak hazırlanan 'Atatürk'ün akıbetinin ne olacağı merak konusu oldu.

Disney Plus'ın yayınlanan orijinal Türk içeriklerini platformdan kaldırma kararından sonra Atatürk'ün yayınlanmayacağı yönünde düşünceler oluştu.

Disney Plus Türkiye, bu konuda şu açıklamayı yaptı: Orijinal dizi Atatürk çok yakında Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında yayında.

2024 YILI SONUNA KADAR YERLİ İÇERİK ÜRETMEYECEK

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre; Disney+, Amerika ve birkaç ülke hariç tüm dünyada 2024 sonuna kadar yerli içerik üretmeme kararı aldı.

Kaynak: Haber Global TV

Disney+ Türkiye Atatürk dizisi dizi dizi haberleri