Dilber Ay'ın eşi ve çocukları miras kavgasına tutuştu, mezarı açtırılacak

Dilber Ay'ın eşi ve çocukları miras kavgasına tutuştu, mezarı açtırılacak

Geçtiğimiz Nisan ayında, kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Dilber Ay'ın mirası eşi ve çocuklarını birbirine düşürdü. Sanatçının küçük kızı Filiz'in annesinin mezarını açtırmak üzere harekete geçmesi gündeme geldi.

Ölümünün üzerinden altı ay geçen sanatçı Dilber Ay'ın mirası eşi ve çocuklarının arasına girdi. Ay'ın küçük kızı Filiz, annesinin mezarını açtırarak DNA testi yaptırmak istedi, mahkemeye başvurdu. Şarkıcının küçük kızı tarafından açılan miras davası sonuçlandı. Mahkeme, ünlü şarkıcının mezarının açılmasına karar verdi. 

Müge ve Gülşen'le 2. Sayfa programına telefonla bağlanarak açıklama yapan Filiz, nüfusta annelerinin üzerine kayıtlı olmadığını söyleyerek mirastan yararlanmak istedi. Filiz, Dilber Ay'ın eşi İbrahim Karakaş'ın mirastan kendilerine pay vermediklerini belirterek annesinin mezarını açtıracağını belirtti ve üvey babasına bu tutumundan dolayı isyan etti. 

Filiz açıklamalarına şöyle devam etti:

"İbrahim annemin üçüncü gününde gitti bir daha gelmedi. O gitmiş mirasına sığınıyor. Biz annemin üzerinde görünmüyoruz. Annemin üzerinde bir şeye de hak değiliz. Abim veriyor ama İbrahim beyin ne yapması lazım. Bizi takip etmesi lazım. Bizi bu duruma düşüren İbrahim Bey."

"ANNEMİN MEZARINI AÇTIRMAM"

Kız kardeşinin açıklamalarının ardından programa katılan Dilber Ay'ın oğlu Ünal ise, "220 metre yerlerinizi vereceğim dedim ben size. Mirasın dörtte üçü bana kaldı. Allah için bir hak var. Ben hepsini niye alayım? 'Bir hak var İbrahim abi dedim arabayı sat' Annemin 15-20 bin TL borcu var 'Arabayı sat o borcu kapatalım, o evi sana vereyim. Düzce'deki 630 metre kare yeri bize ver' dedim. O da verdi. Ankara'daki daire ve arabayı İbrahim abiye verdim. Annemin de mezarını açtırmam" dedi.

“DİLBER AY'I REZİL ETTİLER NE GEREĞİ VARDI”

Dilber Ay'ın 22 yıllık eşi İbrahim Karakaş ise, "Dilber Ay rahmetli oldu, ertesi gün ben bunları topladım. 'Bakın yavrularım ben sizin babanınızım. Acı bizim acımız bizden başka kimse yanmaz' dedim. Ben koskoca Dilber Ay'ı kaybettim. Bana 22 senedir baba diyordu şimdi abi diyor. Ne abisi hayırdı? Dilber Ay öldükten iki gün sonra bana abi demeye başladılar. Ben onlara babalık yaptım. Miras Ümit'in o bölüştürecek ben değil. Kadın çocuklarına harcasın diye ben 15-20 TL'lik tişört giyiyordum. Ben bu evi satmaya kalksam 130-140 bin TL kalır. Arabayı satsam 46-47 bin TL. Onlara da kardeş başına 220 bin TL kaldı. Filiz'e hakkım zehir zıkkım olsun. Dilber Ay'ı rezil ettiler ne gereği vardı" açıklamasında bulundu.

Dilberay miras kavgası mezar