Çekim izinleri iptal edilmişti... Kızıl Goncalar setiyle ilgili yeni gelişme

Kızıl Goncalar Dizi Haberleri Magazin Haberleri
Çekim izinleri iptal edilmişti... Kızıl Goncalar setiyle ilgili yeni gelişme

Yayınlandığı ilk bölümden itibaren tartışma konusu olan Kızıl Goncalar dizisi, Fatih'teki çekim mekanını Beykoz'daki bir platoya taşıdı.

Özgü Namal ve Özcan Deniz'in başrollerde yer aldığı Kızıl Goncalar dizisi kamuoyunda tartışma yaratmıştı.

Bazı kesimler, "algı operasyonu yapmakla" suçladıkları dizinin yayından kaldırılmasını savunurken, bazıları ise dizinin  yayına devam etmesi gerektiğini söyledi. 

RTÜK'TEN CEZA GELDİ

RTÜK, Kızıl Goncalar dizisine “toplumun milli ve manevi değerlerine” aykırılıktan Üst Kurul yüzde 3 idari para 2 kez de program durdurma cezası verdi.

Çekim izinleri iptal edilmişti... Kızıl Goncalar setiyle ilgili yeni gelişme - Resim : 1

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı 2 mekanındaki çekim izinleri de ücretleri ödendiği halde iptal edilmişti. Dizinin Fatih'teki mekanlarının Beykoz Kundura Fabrikası'na taşınacağı öğrenildi.

Çekimleri yılbaşı tatili hariç tüm hızıyla süren dizinin 3. bölümü 8 Ocak Pazartesi akşamı yayınlanacak.

YAPIMCIDAN 'ÇEKİM İZNİ' AÇIKLAMASI

Dizinin yapımcısı Faruk Turgut, geçtiğimiz günlerde Darülaceze'nin çekim iznini iptal etmesi üzerine şu açıklamayı yapmıştı:

"Darülaceze kurumumun çekim iznini iptal gerekçesini, kamuoyunun takdirine sunuyorum. Bu mekana ayda 200 bin lira ödeyerek çekim yaptığımızı belirtmek isterim. Biz her koşulda mekan bulup çekimlerimize devam ederiz de, bizle birlikte keyifli zaman geçiren Darülaceze sakinlerine yazık oldu."

Çekim izinleri iptal edilmişti... Kızıl Goncalar setiyle ilgili yeni gelişme - Resim : 2

 

KIZIL GONCALAR KONUSU NEDİR?

Kızıl Goncalar, seküler bir Atatürkçü olan Levent (Özcan Deniz) ve mutaassıp bir tarikatın içinde yaşayan Meryem’in (Özgü Namal) kaderlerinin kesişmesini konu alırken, inanç ve fikir ayrılıklarına rağmen "evlat" söz konusu olduğunda anneliğin/babalığın birleştirici gücüne dikkat çekiyor.

Kaynak: Haber Global TV