Buket Aydın: Konuklarımızla şaşırtacak, sorularımızla konuşturacağız!

Buket Aydın
Buket Aydın: Konuklarımızla şaşırtacak, sorularımızla konuşturacağız!

Başarılı gazeteci Buket Aydın, Haber Global'in yepyeni programı "Buket Aydın ile Koltuk" ile ekranlara geri dönüyor. Birbirinden iyi konuklarla her hafta gündemi belirlemeye hazırlanan Aydın, yeni programı hakkında merak ettiklerimizi yanıtladı.

"Buket Aydın ile Koltuk'ta çarpıcı sorular sorulup doğru yanıtlar aranacak" diyen başarılı gazeteci Buket Aydın ile ekrandan uzak olduğu dönemden yepyeni programına kadar her şeyi konuştuk. Röportaj: Didem Yeniay

“Buket Aydın ile Koltuk” programı fikri nasıl ortaya çıktı?

Uzun bir süredir editörümüz Sinem Gündem ile aklımızda olan bir fikirdi. Haber Global ile yolumuz kesişince beni çok heyecanlandıran bu projeyi hayata geçirmek için fırsat buldum. 

“ÇARPICI SORULAR SORUP DOĞRU YANITLAR ARAYACAĞIZ”

İzleyicileri nasıl bir program bekliyor?

Seyirciyi çok çarpıcı sorular sorulduğu, doğru yanıtların arandığı bir program bekliyor. Türkiye'de yurt dışındaki gibi başarılı bir şekilde uygulanamayan hard talk formatını "Buket Aydın ile Koltuk"ta doğru bir şekilde uygulayacağız. Konuklarımızla insanları şaşırtacak, sorularımızla da misafirlerimizi konuşturacağız.

"Buket Aydın ile Koltuk"ta kimleri konuk edeceksiniz? İzleyicileri sürpriz isimler bekliyor mu?

Türkiye'nin yakından tanıdığı, alanında bir numara olmuş isimler konuk olacaklar. Gündemin nabzını tutacağımız "Buket Aydın ile Koltuk"ta gündeme göre konuk belirlediğimiz de olacak. Tabii ki hiçbir yere çıkmayan sürpriz isimleri de konuk edeceğiz ama isim vermek istemiyorum. 

Gerçekten çok konuşulan bir programa imza atacağımız için şimdiden çok heyecanlıyım. 

"Buket Aydın ile Koltuk" yayınlanmaya başlamadan ses getirmeyi başaran bir yapım oldu. Programın iddiasını nasıl özetlersiniz?

Daha önce yaptığım programlardaki sorduğum sorular dikkat çekiyordu. Genel anlamda sert geçen programlardı... Zannediyorum ki izleyici "Buket Aydın ile Koltuk"un da aynı şekilde geçeceğini tahmin ediyor ve bu yüzden programımızı merakla bekliyor. "Buket Aydın ile Koltuk"un yayınlanmadan ses getirmesi beni ayrıca heyecanlandırıyor.

Yakın zamanda Haber Global'de ekrana gelecek olan programımızın iddiası ise sorulacak sorulardan ve o an yakalanacak anlardan ibaret. 

Buket Aydın: Konuklarımızla şaşırtacak, sorularımızla konuşturacağız! - Resim : 1

"HABER GLOBAL'DE OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

Kısa bir aranın ardından Haber Global ile yeniden ekranlara döndünüz? Haber Global'de olmak nasıl bir duygu?

Haber Global gerçekten çok temiz bir ekran ve çok iyi bir yer. Buradan bana program yapma teklifi gelince gerçekten çok heyecanlandım çünkü Haber Global kafamdaki programı yapabileceğim en iyi kanal. Ayrıca Haber Global’in bütün platformlarda olması ve sosyal medyasının çok güçlü olması da bir avantaj. Haberglobal.com.tr’de doğru habere ulaşmak için sürekli takip etmiş olduğum bir siteydi. Burada olduğum için çok mutluyum. 

Bir gün sizi yeniden haber sunarken görebilecek miyiz?

Hayatımda artık hiçbir şeye ‘Hayır, olmaz’ demiyorum. Zaten haber sunmayı da tamamıyla bırakmış değilim ama şu an program yapmayı tercih ediyorum. İlerleyen zamanlar neler gösterir birlikte bakarız.

Habercilik hayatınızın neresinde başlayıp neresinde bitiyor?

Bir haberci için habercilik bir yerde başlayıp bir yerde bitemez. Habercilik ve haber hayatın ta kendisidir. Benim için hayat çok uzun zamandır böyle... Başka bir şey düşünemiyorum. 

Sosyal medya ve günlük hayatta takipçi kitleniz ile iletişiminiz nasıl?

Twitter’ı çok aktif kullandığımı söyleyemeyeceğim. Bazen kendi yorumlarımın kendime kalması gerektiğini düşünüyorum. Twitter'da kendi yorumlarımı aktif bir şekilde paylaşmasam da gündemi yakından takip ediyorum. Instagram'ı ise daha aktif bir şekilde kullanıyorum. Takipçilerimle de aram iyi. 

Buket Aydın: Konuklarımızla şaşırtacak, sorularımızla konuşturacağız! - Resim : 2

"ARAŞTIRMACI GAZETECİLİK KALMADI"

Sizce sosyal medya haberciliği nasıl etkiledi?

Aslına bakarsanız artık haberci diye bir şey kalmadı. Sosyal medya platformlarına baktığınız zaman herkesin haber vermeye hevesli olduğunu görüyorsunuz. Herkes bir nevi haberci ve magazinci. 

Oysa eskiden her şey farklıydı... Her şeyden önce insanlar bu kadar ulaşılabilir değildi. Ali Kırca, Reha Muhtar, Uğur Dündar ve Mehmet Ali Birand gibi usta gazetecilere ulaşmak bu kadar mümkün değildi. Şimdi ise bir belgeyi, bir haberi her yere kolaylıkla ulaştırabiliyorsunuz. Bu nedenle artık ne yazık ki araştırmacı gazetecilik diye bir şey kalmadı.

Buket Aydın: Konuklarımızla şaşırtacak, sorularımızla konuşturacağız! - Resim : 3

Ekrandan uzak olduğunuz dönemde neler yaptınız?

Dinlenmeye çalıştım ama bunu çok da başaramadım. Dinlenemediğimi görünce de yeniden işe başlamaya karar verdim. Buradaki tercihimi programdan yana kullandım. Kendimi daha rahat ifade ettiğim için program yapmayı seviyorum.

Kaynak: Web Özel

buket aydın Haber Global Buket Aydın ile Koltuk