Britney Spears 'baba vesayetinden' kurtulmak istiyor! Korkunç detaylar...

ABD
Britney Spears 'baba vesayetinden' kurtulmak istiyor! Korkunç detaylar...

Dünyanın en ünlü pop şarkıcıları arasında yer alan ve bir döneme damga vuran Britney Spears, babasının vesayetinden kurtulmak için hukuk mücadelesi veriyor. Kendi rızasıyla evlenemeyen, hatta araç bile kullanamayan Britney'nin yaşadığı cenderenin detayları oldukça çarpıcı...

Popüler müzik dünyasında global veya yerel fark etmeksizin günümüzün genç yıldızlarına bakınca, başarıda da başarısızlıkta da referans noktası bellidir: Britney Spears. Özellikle genç kadın yıldızlar parladıklarında da onunla kıyaslanır dibi gördüklerinde de...

Dibi de zirveyi de hakkını vererek yaşayan Britney, şu sıralar “normal” bir hayat sürmek için uğraşıyor. Eskisi kadar “geçerli” olmadığı aşikar ancak hala hayatındaki gelişmelerle büyük ses getirecek kadar da önemli bir figür.

Son olarak New York Times'ın ortaya çıkardığı dava dosyalarına göre Britney, “baba vesayetinden” kurtulmak istiyor. Dünya çapında gündem olan konuyu açmak isterken öncelikle “vasilik” meselesinden bahsetmek gerek.

BRITNEY VE BABASI ARASINDAKİ VASİLİK MESELESİ NEDİR?

2008'de Britney Spears, babası Jamie ile bir anlaşma imzaladı. O tarihten beri adeta Britney'nin hayatını Jamie yönlendiriyor ve bütün kararları Jamie alıyor. Britney Spears örneğinde olduğu gibi bireyler psikolojik olarak çöküntüye girdiğinde anlaşmayla belirlenen vasi -bir nevi kayyum- direksiyonu eline alıyor.

Britney Spears 'baba vesayetinden' kurtulmak istiyor! Korkunç detaylar... - Resim : 1

New York Times'ın ortaya çıkardığına göre Britney yıllardır bu anlaşmadan kurtulmaya çalışıyor. Anlaşma şöyle:

-Kendi rızasıyla evlenemez, çocuk sahibi olamaz.

-Birini işe alma veya işten çıkarma yetkisi yok.

-Kafasına göre alışveriş yapamaz, buna bir kahveciye girip kahve almak bile dahil.

-Milyonlarca dolarlık servetini yönetemez, harcayamaz. Haftalık 2 bin dolar harçlık aldığı biliniyor. 

-Her yıl vesayet yetkililerine 1 milyon dolardan fazla maaş ödemesi yapmalı.

-Sözlü röportaj veremez, yazılı röportajları babası kontrol edip düzeltiyor.

-Sosyal medyayı sadece ona izin verildiği ölçüde kullanabilir.

-Babası tarafından kendisine verilen sakinleştirici ilaçları düzenli olarak almak zorunda.

-Araç kullanamaz.

-Kariyeri hakkında herhangi bir söz hakkına sahip olamaz, sözleşme ve anlaşma yapamaz.

2019'da Jamie, sağlık sorunları nedeniyle vasiliği geçici olarak üçüncü bir şahsa devretti. Davayı alevlendiren noktalardan biri de bu oldu.

SON DURUM NEDİR?

Şöyle ki Britney'nin avukatları geçici vasi Jodi Montgomery'nin kalıcı olmasını ve yumuşak bir anlaşmaya geçilmesini istiyor. Avukat ekibinin başındaki Samuel D. Ingham III, Britney'nin vesayet anlaşmasını bir gün bitireceğinin de sinyalini verdi. Ancak Kasım 2020'de hakim, Jamie Spears'ın vasilikten alınmasını reddetti. Aralık 2020'de ise geçici vasinin süresini Eylül 2021'e uzattı.

Avukat Ingram, Nisan 2021'de Britney Spears'ın mahkemede ifade vermesini talep etti. Yıldız popçunun anlatacakları büyük merak uyandırıyor. New York Times'ın geçen aylarda çıkardığı “Framing Britney Spears” adlı belgeselde Jamie'nin, Britney'e ve Britney'nin oğluna psikolojik ve fiziksel şiddet uyguladığı gibi korkunç detaylar aktarılıyor. Tam bir kontrol delisi olduğu görülen Jamie yüzünden Britney'nin 2019'a kadar hayatıyla ilgili hiçbir karar alamadığını düşünen hayranları "Free Britney" hareketine başladı.

Britney Spears 'baba vesayetinden' kurtulmak istiyor! Korkunç detaylar... - Resim : 2

Britney Spears son olarak “Tekrar sahneye çıkmaya hazır mıyım, tekrar sahneye çıkacak mıyım, bir daha sahneye çıkmalı mıyım? Hiçbir fikrim yok. Şu anda hayatımda bir geçiş dönemindeyim ve eğleniyorum. O kadar” dedi. Yıldız popçu 23 Haziran'da mahkemeye katılacak ve ifade verecek. 

BİRİNİN KONTROLÜNE İHTİYACI MI VAR?

Müfettiş, Britney'nin bu baskıcı ve sömürücü durumdan bıktığını, “Çalışıp para kazananın kendisi olduğunu ancak çevresindeki herkesin maaşını ödediğini” aktardı.

Ayrıca 2019'da Britney Spears'ın mahkemeye vasilik müessesesinin zoruyla bir akıl sağlığı merkezine yatırıldığını ve yine bu sistemin zoruyla konserlere çıktığını ifade etti.

2008'de yaşadığı mental krizler nedeniyle Britney Spears iki kez hastaneye kaldırılınca mahkeme Jamie'yi vasi olarak atamıştı. O günden beri süreç devam ederken Britney 2014'te, babasının alkol problemini öne sürerek vesayetin kaldırılmasını talep ettiği ortaya çıktı.

Dokuz stüdyo albümü bulunan Britney Spears'ın hayatının kontrolünü eline alma çabasına Cher, Paris Hilton ve Miley Cyrus gibi yıldız isimler de destek veriyor.

metin.aktasoglu@haberglobal.com.tr

Kaynak: New York Times, Vice

Kaynak: Web Özel

Britney Spears britney free britney