Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi polemik başlattı! 'Bir Zamanlar'ı ilk kim kullandı?

Bir Zamanlar Çukurova Kıbrıs Zafere Doğru
Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi polemik başlattı! 'Bir Zamanlar'ı ilk kim kullandı?

TRT 1'in yeni dizisi Bir Zamanlar Kıbrıs, henüz yayınlanmadan tartışma konusu oldu.

TRT 1'in yeni dizisi Bir Zamanlar Kıbrıs ekrana gelmek için gün sayarken köşe yazarları arasında da polemik konusu oldu.

"MAKSAT ÜZÜM YEMEK DEĞİL, BAĞCIYI DÖVMEK"

Sabah'ın Günaydın ekindeki köşesinde önceki gün dizinin ismini ve yayın gününü eleştiren Yüksel Aytuğ, "TRT, yeni dizisine Bir Zamanlar Kıbrıs ismini verdi. Oysa ATV’de Bir Zamanlar Çukurova devam ediyor. Bu rastlantı yetmiyormuş gibi diziyi, Perşembe günü Bir Zamanlar Çukurova’nın karşısına koyuyorlar. O zaman anladım ki, maksat üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Koskoca TRT kurumunun, kendi dizisine isim koyarken, Atv'nin marka dizilerinden birinin şanından, şöhretinden, reytinginden yararlanmayı düşünmesi tek kelime ile 'ayıp'tır" diye yazmıştı. 

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi polemik başlattı! 'Bir Zamanlar'ı ilk kim kullandı? - Resim : 1

"BİR ZAMANLAR’I İLK KİM KULLANDI?"

Aytuğ'a henüz TRT yönetiminden bir cevap gelmezken, Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, ilginç bir hatırlatmada bulundu. Eyüboğlu'na göre 'Bir Zamanlar'ı ilk kullanan Atv değil. Peki kim, hangi dizi kullandı? Ali Eyüboğlu Milliyet'teki köşesinde konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: 

"Sabah Günaydın’dan sevgili Yüksel Aytuğ, TRT 1’in yeni dizisi ‘Bir Zamanlar Kıbrıs’ı, ATV’deki ‘Bir Zamanlar Çukurova’nın karşısına koymasını eleştirdi: 'TRT, yeni dizisine ‘Bir Zamanlar Kıbrıs’ ismini verdi. Oysa ATV’de ‘Bir Zamanlar Çukurova’ devam ediyor. Bu rastlantı (!) yetmiyormuş gibi diziyi perşembe ‘Bir Zamanlar Çukurova’nın karşısına koyuyorlar. O zaman anladım ki maksat üzüm yemek yerine, bağcıyı dövmek. Yok eğer koca TRT’de bir dönem dizisine orijinal isim bulabilecek kimse kalmadıysa, o daha vahim bir durum.'

TRT’nin bu hamleyle amacı zirvedeki diziden rol çalmak mı? Olabilir. Sonuçta reyting pastasından pay alma yarışı bu... ‘Bir Zamanlar’ ismini kimin kimden aldığına gelince orada da tablo şu:

TRT, ‘Bir Zamanlar Osmanlı’yı yayınladığında yıl 2012’ydi, ‘Bir Zamanlar Çukurova’ ise 2018’de başladı."

Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi polemik başlattı! 'Bir Zamanlar'ı ilk kim kullandı? - Resim : 2

Kaynak: Haber Global TV

TRT 1 dizileri bir zamanlar kıbrıs dizisi Bir Zamanlar Çukurova dizisi dizi haberleri