Beyonce, George Floyd için imza kampanyası başlatarak 'tam adalet' istedi

ABD
Beyonce, George Floyd için imza kampanyası başlatarak 'tam adalet' istedi

Beyonce, siyahi Amerikalı George Floyd'un polis tarafından gözaltına alınırken boğularak öldürülmesine tepki gösterdi. Floyd'un katlinin her renkten insanı umutsuzluğa sürüklediğini belirten Beyonce, Floyd için bir imza kampanyası başlattı.

ABD'de polis tarafından silahsız siyahi vatandaş George Floyd'un gözaltına alırken boğarak öldürmesi ülkeyi ayağa kaldırdı. Olayın yaşandığı Minneapolis'te binlerce kişi sokağa dökülürken, dünyaca ünlü isimler de hem sosyal medya hesaplarından hem de gösterilere katılarak tepki gösterdi. 

Rapçi eşi Jay-Z ile birlikte siyahlara yönelik polis şiddetinin protesto edildiği gösterilere katılan ve bu gösterilerde gözaltına alınanların kefaletlerini ödeyen Beyonce, 30 Mayıs'ta Instagram hesabından bir video paylaştı.

"ARTIK GÖRMEZDEN GELEMEYİZ"

"George Floyd için adalete ihtiyacımız var. Gündüz gözü işlenen cinayete hepimiz tanıklık ettik" çağrısında bulunan Beyonce, şunları söyledi:

"Kırıldık ve tiksinti duyduk. Bu acıyı normalleştiremeyiz. Sadece renkli insanlardan söz etmiyorum. Beyaz, siyah, kahverengi ya da arada herhangi bir şey olun, eminim ki, şu an Amerika'da devam etmekte olan ırkçılık karşısında umutsuzluk hissediyorsunuz. İnsanlar artık anlamsız şekilde öldürülmesin. Renkli insanlar artık insandan daha az bir şey olarak görülmesin. Artık görmezden gelemeyiz. George hepimizin ailesi ve insanlığıdır. Ailemizdir, çünkü Amerikalı bir yurttaşımızdır. Bu şiddet dolu öldürmeleri ve cezasız kalmalarını pek çok kez gördük. Evet biri resmen suçlandı, ama adaletin sağlanması hala çok uzakta." 

Beyonce, şimdiye dek 6.7 milyondan fazla kez görüntülenen paylaşımında, Floyd'un ölümünden sorumlu tüm yetkililer hakkında daha ağır suçlamalarda bulunulmasını talep eden dilekçenin imzalanması çağrısı yaptı ve kampanyanın linkini verdi. 

Beyonce George Floyd