Bozkır Arslanı Celaleddin sezon finali yapıyor!

Dizi Haberleri Bozkır Arslanı Celaleddin
Bozkır Arslanı Celaleddin sezon finali yapıyor!

Türk-Özbek ortak yapımı atv dizisi 'Bozkır Arslanı Celaleddin, bu akşam 7. bölümüyle sezon finali yapacak.

Bozdağ Film imzalı, Harzemşahların büyük komutanı ve lideri Celaleddin Harzemşah’ın hikayesini konu alan ‘Bozkır Arslanı Celaleddin’, 7. bölümüyle ekranlara ara veriyor. 

Kısa sürede büyük beğeni toplayan dizi, 2 Temmuz akşamı sezon finali yapacak.

Bozkır Arslanı Celaleddin sezon finali yapıyor! - Resim : 1

BOZKIR ARSLANI CELALEDDİN KİMDİR? DİZİNİN KONUSU NE?

‘Diriliş Ertuğrul’ ve ‘Kuruluş Osman’ dizilerinin yapımcısı Mehmet Bozdağ’ın yapımını ve proje tasarımını üstlendiği ‘Bozkır Arslanı Celaleddin’, yenilmez hükümdar Cengiz Han’ın ordularını üst üste mağlup edip Moğol ordularının yenilemeyeceği efsanesini yerle bir eden, “gerçek bir kahraman ve devlet adamı” Harzemşahlar Devleti’nin son lideri Celalettin Harzemşah’ın hayatını ve mücadelesini konu alıyor.

Dizinin hazırlık süreci 2 yıl sürerken, 300 kişilik sanat ve dekor ekibi; 300 dönüm arazi üzerine kurulu Avrupa’nın en büyük film platolarından biri olan Bozdağ Film Platosu’nda 13’üncü yüzyılın mekanlarını inşa etti. 

Bozkır Arslanı Celaleddin sezon finali yapıyor! - Resim : 2

BOZKIR ARSLANI CELALEDDİN OYUNCULARI KİMLER?

Genel yönetmenliğini Metin Günay'ın, yönetmenliğini Kazakistanlı Nurgissa Almurat'ın yaptığı Türk-Özbek ortak yapımı 'Bozkır Arslanı Celaleddin’in başrolünü Emre Kıvılcım, Özbekistanlı Yulduz Radjova, Rano Shodiyeva, Rayxoun Ulesanova, Tohir Saidov, Saide Rametova, Gülenay Kalkan Ünlüoğlu üstlendi. Dizinin kadrosunda Türkiye'den Cemal Hünal, Sezgin Erdemir, Ferhat Yılmaz, Kaan Yalçın gibi isimler de yer aldı.

Bozkır Arslanı Celaleddin'in 7. bölümü 2 Temmuz akşamı saat 20.00'de atv'de ekranlara gelecek. 

Kaynak: Haber Global TV

dizi dizi haberleri Bozkır Arslanı Celaleddin Bozkır Arslanı Celaleddin dizisi Bozkır Arslanı Celaleddin dizisi haberleri Bozkır Arslanı Celaleddin 7. bölüm sezon finali