Amber Heard'ün Johnny Depp'e 15 milyon dolar ödeyecek durumu var mı?

Web Özel
Amber Heard'ün Johnny Depp'e 15 milyon dolar ödeyecek durumu var mı?
36 yaşındaki oyuncu Amber Heard karar sonrası çok şaşkın olduğunu söyledi. Fotoğraf: Reuters

Johnny Depp adını temize çıkararak, Amber Heard'ün evlilikleri sonrasında itibarını zedelemek için yalan söylediğini mahkeme önünde kanıtladı. Usta aktör karar sonrası yeniden doğduğunu ifade ederken, eski eşi kendisine 15 milyon dolar ödeyecek. Peki Heard'ün böyle bir durumu var mı?

Dünyanın gündemini haftlardır meşgul eden Amber Heard-Johnny Depp davasında karar dün açıklandı. Virginia Fairfax’de görülen davada jüri üyeleri, karalama davasında Depp'i haklı buldu ve Amber Heard'ün eski eşine 15 milyon dolar tazminat ödemesi gerektiğine hükmetti. Kararın, birbirlerine karşı rahatsız edici ithamlarda bulunan starların itibarlarını ve gelecekte elde edecekleri kazançlarını etkileyeceği şüphesiz.

Heard, mahkemedeki ifadelerinde Aquaman’den 1 milyon dolar ve Aquaman and the Lost Kingdom filminden 2 milyon dolar ödeme aldığını belirtmişti. Peki Amber Heard'ün maddi durumu, Depp'e 15 milyon dolarlık tazminatı ödemeye yetiyor mu?

2018'de Washington Post'a yazdığı makalede isim vermeden aile içi şiddet kurbanı olduğunu iddia eden ve bu yüzden Depp tarafından hakkında iftira, karalama davası açılan Heard'ün maddi durumu hakkında detaylı olarak kamuya açık bir bilgi yok.

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Haber Global (@haberglobal)'in paylaştığı bir gönderi

Televizyonda yaptığı işlerinden ve Aquaman filminden yüklü ödemeler elde eden Heard'ün mahkemede verdiği ifadeler ünlü oyuncunun bu parayı ödeyip ödeyemeyeceği konusunda soru işaretleri doğurdu. Her ne kadar jüri, Johnny Depp'in de eski eşine 2 milyon dolar tazminat ödemesine karar verse de Heard'ün Depp'e kendisine rücu eden tazminatı nasıl ödeyeceği henüz netleşmiş değil.

Eğlence endüstrisi uzmanlarından Kathryn Arnold, Johnny Depp ile çekişmenin yarattığı olumsuz etkilerin Amber Heard'ün muhtemel gelirlerinde 50 milyon dolar tutarında kayba neden olacağını aktardı.

Amber Heard'ün Depp'le 2017 yılında boşanmalarının ardından Amerikan Sivil Özgürlükler Sendikası'na (ACLU) taahhüt ettiği bağışı yapıp yapamayacağı da bir başka soru işareti olarak hala gizemini koruyor. Heard, Depp’ten boşanmaları sonucunda Depp’ten aldığı 3.5 milyon doları bu sendikaya bağışlayacağının sözünü vermişti. Paranın yarısını ise Los Angeles’taki bir çocuk hastanesine vereceğini ifade etmişti.

ACLU Operasyon Direktörü Terence Dougherty Amber Heard'ün en son yazdığı çekin 2018 tarihli olduğunu söylerken "Heard'ün maddi zorlukları olduğunu öğrendik” diye konuştu. Amber Heard ise, bu sözünü tutmamasının nedeninin Depp'in kendisi aleyhinde 50 milyon dolarlık tazminat davası açması olduğunu söyledi.

Heard'ün tazminatı ödeyemeyeceğini beyan etmesi halinde önünde bazı seçenekler mevcut. Johnny Depp’in, ödemenin 30 yıl gibi bir süre içinde yapılması konusuna ılımlı yaklaştığı ifade ediliyor. Amber Heard'ün gelecek dönemde yayımlanacak en az iki filminden de yüklü bir gelir elde etmesi bekleniyor.

'FİNANSAL KAYITLARI GÖRME HAKKINA SAHİP'

Manhattan eski federal savcılarından Duncan Levin konuya ilişkin açıklamasında, "Herhangi birinin tazminatı ödeyemeyeceğini ileri sürmesi durumunda müştekinin bu konuda geniş kapsamlı bir keşif başlatma yetkisi mevcuttur. Depp, kazanan taraf olduğundan ötürü büyük ihtimalle karşı tarafın finansal kayıtlarını görme hakkına da sahip” demekte. Yani Depp, Heard’ün bankada ne kadarı olduğunu bilecek. Eski federal savcı, “Depp'in kararın kendisine sunduğu hakları sonuna kadar tatbik edeceğini düşünüyorum" diyor.

İkinci seçenek ise, Depp'in tazminatını farklı şekilde tahsil etme kararı alması. Bir diğer eski federal savcı Neama Rahmani, "Depp, gerçekten Heard'ün paralarını alacak mı" diye soruyor ve ekliyor:

"Davadan ötürü Depp de milyonlarca dolar muhtemel gelirinden oldu. Depp, davanın 'gerçekle' ilgili olduğunu kesin bir şekilde ifade etti. Bu da Depp'in eski eşine karşı verilen bu kadardan cayabileceği anlamına geliyor. Neticede bu dava paradan daha büyük bir öneme sahip. Dava, aklanma ve gerçekleri ortaya çıkarmayla ilgili”

Mahkeme boyunca ezici bir çoğunlukla Depp'i destekleyen hayranları, karar duruşmasının yapıldığı salonda yer bulabilmek için geceden sıraya girdi ve karar sonrası sokakta Depp'i alkışlarken Heard'ü yuhaladı.

HOLLYWOOD DEPP'E YENİ BİR ŞANS VERECEK Mİ?

Öte yandan evlilikleri boyunca Heard’e karşı davranışları sebebiyle Johnny Depp de Amber Heard’e 2 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Şimdi akıllardaki sorulardan biri Hollywood’un yeniden Johnny Depp’e iş verip vermeyeceği. Karayip Korsanları’ndaki rolü elinden alınan usta aktör haklarında cinsel saldırı iddiasıyla dava açılan Robert Downey Jr., Mel Gibson, Hugh Grant ve Roman Polanksi gibi sinemaya geri dönebilir. Kevin Spacey’in başına gelenler ise herkesin malumu…

*Kaynaklar: Daily Beast, Daily Mail, Reuters, People

Kaynak: Web Özel

Web Özel